Жената чудо, Киборга, Батман, Аквамен, Светкавицата и Супермен са сред персонажите на "Ди Си комикс" в ансамбловия филм, който е по кината на 3D от 17 ноември. Резултатът обаче не е перфектен...

След миналогодишния "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" Жената чудо / Даяна Принс (Гал Гадот) стана героиня и на самостоятелен филм, който се превърна в кинохита на лято 2017 и дори се спряга за "Оскар". Актрисата надигна глас и срещу сексуалните злоупотреби в Холивуд, с което успя да отстрани продуцента Брет Ратнър от подготвяното продължение на "Жената чудо".

Преди "Жената чудо 2", още този ноември, е третата й поява на голям екран - в "Лигата на справедливостта", който я събира за пореден път с Батман / Брус Уейн (Бен Афлек).

Виж още: Досегашните превъплъщения на Батман (видео)

Компания, освен Човека прилеп, й правят Киборга / Виктор Стоун (Рей Фишър в първата си голяма роля), Артър "Аквамен" Къри (Джейсън Момоа от снимания у нас римейк на "Конан Варварина", сериалите "Старгейт: Атлантис" и "Игра на тронове"), също с предстоящ солов филм, и Светкавицата / Бари Алън (Езра Милър), който в едноименния сериал се играе от друг актьор - Грант Гъстин.

25-годишният Езра Милър, изгрял в "Предимствата да бъдеш аутсайдер", като Бари Алън / Светкавицата

Всички те обаче не могат да стъпят и на малкото пръстче на Супермен / Кларк Кент, който уж загина в "Зората на справедливостта". По него скърби целият свят, но завръщането му се загатва в трейлърите чрез съня на Лоис Лейн (Ейми Адамс) и финалните реплики на иконома Алфред (Джеръми Айрънс).

Първият трейлър също даде представа за тежката артилерия при поддържащите актьори - например носителя на "Оскар" Дж.К.Симънс ("Камшичен удар") в ролята на комисар Гордън, който в трилогията на Кристофър Нолан се играеше от Гари Олдман.

Родителското тяло е представено от датската актриса Кони Нилсен ("Жената чудо") като майката на Даяна, царица Хиполита, Даян Лейн ("Човек от стомана") в ролята на Марта Кент, майката на Супермен / Кларк Кент, Джо Мортън ("Блус брадърс 2000", сериала "Скандал"), който се завръща като Сайлъс Стоун, бащата на Виктор - и Били Кръдъп ("Почти известни"), ново попълнение като бащата на Бари, Хенри Алън.

Видео: Братовчедката на Супермен със свой сериал

Рогатият космически нашественик Степенулф, който се материализира на Земята заедно със своите парадемони, напомня сходния мегазлодей от "Тор: Рагнарьок" и е сред най-критикуваните аспекти на филма. Той е компютърно-генериран - по всеобщо мнение не особено майсторски, - но поне звучи страховито благодарение на ирландския актьор Киаран Хайндс (Манс Райдър от сериала "Игра на тронове").

В подводното царство Атлантида пък обърнете внимание на бившата г-жа Джони Деп - Амбър Хърд в ролята на владетелката Мера, отправка към очаквания през декември 2018 "Аквамен", от режисьора на "Бързи и яростни 7" Джеймс Ван.

Джейсън Момоа (хал Дрого в "Игра на тронове") като полуголия и обилно татуиран Аквамен

"Лигата на справедливостта" е режисиран от Зак Снайдър, който нашумя с "300" (2006), а после засне новите филми за Супермен "Човек от стомана" и "Батман срещу Супермен". През пролетта той се оттегли заради семейна трагедия, като остави постпродукцията в ръцете на своя колега, сценариста Джос Уедън, който стои зад "Отмъстителите" на "Марвъл" и продълженията му - "Ерата на Ултрон" и сериала "Агентите на ЩИТ".

Резултатът е една идея по-забавен филм, близък повече до ранните "Батман", отколкото до трилогията за Черния рицар, която минава за най-стойностната комиксова екранизация в киното. (Режисьорът й Кристофър Нолан тук е сред изпълнителните продуценти).

Хуморът се дължи главно на Светкавицата на Езра Милър ("Фантастични животни и къде да ги намерим"), любимец на зрителите още в предпремиерните прожекции, но една птичка пролет не прави - на главните действащи лица явно е възложено да стоят скупчени като за снимка, като просто си придават героичен и безизразен вид.

Най-зле е Афлек като Батман с ботокс - 20 години след първите си подвизи неговият Брус Уейн е остарял и побелял, но няма и една бръчка по лицето си...

Като цяло "Лигата..." се опитва да следва успешната формула на конкурентите от "Марвъл" - но милиардерът от Готъм, който се шегува, че богатството е неговата суперсила, е бледо подобие на ефектния Тони Старк, превърнал Робърт Дауни-джуниър в най-високоплатения актьор на света.

Виж още: Никой не може да бие Железния човек

Супергероите на "Ди Си комикс" досега са се появявали заедно в анимационни сериали, а сега им предстоят още самостоятелни изяви, както и нова среща със злодеи като Лекс Лутър (Джеси Айзенбърг), когото може да видите и в "Лигата на справедливостта", ако изчакате финалните надписи.

Общият им филм е по кината у нас на 3D от 17 ноември.

Междувременно от "Мерцедес Бенц" се похвалиха, че са осигурили автопарка на супергероите. Даяна Принс кара кабриолет Е-класа, а Батман - спортния Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo, създаден през 2013 г. като виртуален модел за популярната видеоигра.

Концептуалният мерцедес е с усъвършенстван интериор и уголемен до 110% в сравнение с предшественика си, за да побере високия 190 см Брус Уейн.