Супергероичната амазонка, в чиято роля влиза Гал Гадот, се връща век преди "Батман срещу Супермен" в първия си самостоятелен филм от новата комиксова поредица. Отзивите са много добри, а вече има първи кадри с нея и от "Лигата на справедливостта"

След "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" Гал Гадот се завръща като Жената чудо в първия си самостоятелен филм като супергероичната амазонка, по кината у нас от 2 юни. На фона на критиките към предишните три екранизации по комиксите на "Ди Си" (вкл. "Човек от стомана" и "Отряд самоубийци"), първите отзиви са много, много обнадеждаващи.

Израелската актриса е на 32, а за ролята е избрана още през 2013 г. Омъжена е за евреин от български произход - бизнесмена Ярон Варсано, с когото имат дъщеричка.

Първата й холивудска изява е като Жизел в поредицата "Бързи и яростни" (от филм 4, който излезе през 2009 г.), където изпълнява сама част от каскадите.

Преди това е била модел. На 18 става "Мис Израел", а има опит и от задължителната военна служба в израелската армия, разказва Nie-Jenite.bg.

"Не съм се сражавала лично, но поддържах войниците във форма, като треньор - разказва Гадот. - Армията те учи на дисциплина, но единствената прилика, която мога да намеря между опита си там и снимките на филм, е, че и двете изискват физическа сила и големи натоварвания. Тренировките и за армията, и за Жената чудо бяха доста изтощителни."

Героинята й Даяна Принс тук е доста по-различна в сравнение с миналогодишната суперпродукция на Зак Снайдър, не само защото режисьорът този път е жена - Пати Дженкинс, заснела донеслия "Оскар" на Чарлийз Терон "Чудовище" (2003).

"Връщаме се 100 години назад във времето. Тогава Даяна е млада идеалистка и не разбира колко сложен и изтъкан от противоречия е животът. Филмът разказва как се стига до превръщането й в опитната и уверена жена, която видяхме в "Батман срещу Супермен", обяснява актрисата.

Начело на амазонките от тайния остров Темисхира е Кони Нилсен като майка й царица Хиполита, а Лиза Ловен Конгсли и Робин Райт играят лелите й Меланипа и генерал Антиопа.

Между сраженията в окопите на Първата световна война й партнира Крис Пайн ("Стар трек"). С важни поддържащи роли са още Дейвид Тюлис ("Хари Потър") и Дани Хюстън.

Сюжетът

Преди да стане Жената чудо, тя е Диана, принцеса на амазонките, отгледана на закътан райски остров и обучена да бъде непобедим воин...

Когато обаче американски пилот (Пайн) катастрофира на брега и разказва за голям конфликт, който бушува във външния свят, Диана напуска дома си, убедена, че може да спре заплахата.

Във войната, която трябва да сложи край на всички конфликти, тя се бие наравно с мъжете - за да открие истинските си сили... и своята действителна съдба.

Иначе Жената чудо е почти връстник на Батман и Супермен - през октомври се навършиха 75 години от комиксовия й дебют. Създадена е от Уилям Мултън Марстън, а филмът разказва нейната предистория.

"Супергероите са играли голяма роля в живота на много хора; всеки е изживял фантазията: "Какво ще стане, ако и аз бях могъщ и велик, за да поема към вълнуващо пътешествие и да направя героични неща?" Когато бях на седем, за първи път прочетох Супермен и това разтърси света ми, защото се чувствах като Супермен. Образът му улавяше точно онова, в което вярвам и до днес: че у всеки човек има частица, която желае да промени света към по-добро", обяснява режисьорката и допълва:

"После дойде Жената чудо. Гледах сериала по телевизията - тя беше всичко, което едно момиче би искапо да бъде: силно и мило, вълнуващо и стилно, могъщо и ефективно и също толкова свирепо като момчетата. Тя е опасен противник и в същото време подкрепя любовта, прошката и милосърдието в един сложен свят. За мен е огромна чест да направя филм за супергероиня, която символизира такива важни ценности."

"Всеки супергерой има своите силни страни, а за мен най-страхотното у Жената чудо е колко е добра, мила и любяща. И тези черти не само че не потискат силата й, а напротив - увеличават я!", обобщава Дженкинс.

"Жената чудо е най-великият воин в света на комиксите, но в същото време може да бъде уязвима, чувствителна, уверена и объркана... всичко, наведнъж. Тя никога не прикрива интелекта или емоциите си", добавя актрисата.

Сила, милосърдие, мъдрост и чудо - качествата, присъщи на една супергероиня

Освен в самостоятелния филм, Гал Гадот ще се появи още тази есен и в "Лигата на справедливостта". Първите кадри бяха показани още миналата година Comic-Con в Сан Диего.

Продуцентът Зак Снайдър, който режисира "Лигата на справедливостта", но след неотдавнашна семейна трагедия остави постпродукцията в ръцете на колегата си Джос Уедън, споделя:

"У Жената чудо има чистота, която много харесвам. Тя няма травматични спомени, не търси отмъщение от някой, който я е наранил, не крие мрачно минало. Имала е идилично детство и е научена да цени живота. Може да бъде героична просто защото иска направи онова, което е най-добро за света и хората. Според мен това е наистина страхотно, а Пати и Гал откриват идеален начин да предадат това във филма..."

Предишните появи на Гадот-Варсано бяха в съвременни криминалета като трилъра "Код: 999", където й партнират Чиуетел Еджиофор, Уди Харелсън, Кейси Афлек, Арън Пол, Кейт Уинслет, Антъни Маки...

... и "Престъпник" с Кевин Костнър, Томи Лий Джоунс, Гари Олдман и Райън Рейнолдс.