С два ретрохита за музикален фон, гост-герой от "Батман срещу Супермен" и още повече чувство за хумор

След разкритикувания (макар и достатъчно касов) "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта", сега "Ди Си комикс" възлагат всичките си надежди на антигероите от "Отряд самоубийци".

Вече сме ви запознавали с персонажите на Джей Кортни, Адам Бийч, Кара Делевин, Карен Фукухара, Джоел Кинаман, Адеуале Акинуйе-Агбайе, Джей Ернандес, Уил Смит, Виола Дейвис плюс очертаващите се като звездите на филма Маргот Роби и носителя на "Оскар" Джаред Лето в ролята на Жокера.

Фотогалерия: Кориците на "Отряд самоубийци" в сп. "Емпайър"

От този пъстър актьорски състав се очаква да вдъхнови зрителите за цяла нова поредица комиксови екранизации, които да повторят успешната серия на "Марвъл" с Отмъстителите и тазгодишния "Дедпул", превърнал се в най-касовия филм с ограничителен R рейтинг.

Блиц-трейлърът от филмовите награди на MTV е забележителен както с появата на Батман, който има стара вражда с Жокера, така и с ретро музиката, избрана за фон - намек, че "Уорнър брадърс" ще се опитат да повторят формулата на конкурентния "Пазители на галактиката".

За това говорят и слуховете, че сцени от филма се доснимат, за да се инжектира още хумор в екшъна. Те бяха потвърдени от режисьора Дейвид Айър, макар и с уговорката, че не това е целта и няма как да стане още по-смешно. Зад Океана обаче коментират, че явно се търси прилика и с "Дедпул", а резултатът ще е доста по-различен от досегашните супергеройски епоси на "Уорнър брадърс". 

Виж още: "Дедпул" - най-смешният филм на годината

В новия трейлър феминисткият хит от 1963-та You Don't Own Me звучи в осъвременената версия на австралийката Грейс, пусната миналата година с продуцент самия Куинси Джоунс - и ни подготвя за запознанството с Харли Куин, за която се твърди, че е най-популярната комиксова мацка, украсявала екрана досега.

А като достойно продължение на "Бохемската рапсодия" от предишния трейлър, втората половина е озвучена с друго британско рокпарче от 70-те - The Ballroom Blitz на "Суит".

Виж още: Модата от 70-те се върна

Вече вървят залози коя ще е следващата песен от саундтрака на "Светът на Уейн", която ще чуем в "Отряд самоубийци". Филмът е по кината в началото на август.