Хеттрикът му срещу "Волфсбург" неутрализира загубата от първия мач и класира "Реал" (Мадрид) за полуфиналите в Шампионската лига

Кристиано Роналдо доказа защо е най-добрият футболист в света, категоричен е наставникът на "Реал" (Мадрид) Зинедин Зидан, след като кралският клуб взе реванш от германския "Волфсбург" след загуба с 0:2 в първия мач.

И трите гола за испанците, които ги класираха за полуфиналите на Шампионската лига, вкара звездният им нападател - в 16-ата, 17-ата и 77-ата минута. Това е рекорден трети хеттрик, постиган в един сезон - и пети за Роналдо в историята на турнира.

Нападателят има общо 125 мача в Шампионската лига, в които е вкарал 93 гола - с 10 повече, отколкото съперникът му Лионел Меси. 34 от тях са в 36 срещи от елиминационната фаза. Роналдо е улучвал вратата и в най-много мачове от турнира - 62.

Българските спортни журналисти вече се шегуват, че единственият начин португалецът да бъде спрян е на вратата срещу него да бъде Владо Стоянов, който неотдавна удържа вратата си суха в приятелски мач с националния му тим.

В петък е жребият за следващата фаза, където вече се класира "Манчестър сити", надделял над "Пари Сен Жермен". Другите два отбора се определят в реваншите на "Атлетико" (Мадрид) с "Барселона" и "Бенфика" с "Байерн" (Мюнхен).

Преди мача с "Волфсбург" феновете в Мадрид устроиха невероятно посрещане за своите любимци на стадион "Сантяго Бернабеу", за да ги надъхат за победа в реванша.

А кадърът с бившата му Ирина Шейк в компанията на холивудската кинозвезда Брадли Купър, с който манекенката афишира новата си връзка, вероятно е подействал на Роналдо като червено на бик...