Бенедикт Къмбърбач като поредния герой от комиксите на "Марвъл", в кината на 3D от този петък 4 ноември

"Доктор Стрейндж" разширява киновселената по комиксите на "Марвъл", като навлиза в света на магията и паралелните вселени.

Целта на Етап 3 от екранизациите - в рамките на четири години и девет филма - е да представи на публиката нови герои и да продължи приключенията на любимите персонажи.

Първият трейлър ни запозна с героя на Бенедикт Къмбърбач - блестящия, но твърде самоуверен неврохирург Стивън Стрейндж, претърпял автомобилна катастрофа, която слага край на перспективната му кариера.

След като вече не може да използва ръцете си и традиционната медицина не му помага, той търси изцеление и надежда на необичайно място - мистериозния анклав Камар-Тадж в Непал.

Фотогалерия: Кой кой е в "Доктор Стрейндж"

Стивън бързо разбира, че това не е просто център за лечение, но също и фронтова линия на битката срещу невидимите зли сили, които искат да унищожат нашата реалност.

Въоръжен с новопридобити умения, докторът трябва да избере дали да се завърне към охолния си живот или да загърби целия си предишен живот, за да защитава света като най-могъщия магьосник, останал на света...

В ролята на злодея Касилиъс влиза Мадс Микелсен (сериала "Ханибал"), а сред звездите на филма са още Рейчъл Макадамс ("Шерлок Холмс"), Чиуетел Еджиофор ("12 години в робство") и Тилда Суинтън, с гола глава в ролята на Древната - келтска версия на оригиналния персонаж, мъж от тибетски произход.

Способностите и историята на Стрейндж се простират в няколко измерения (вкл. Квантовия свят, показан в кулминационните сцени на "Антмен"), а режисьорът Скот Дериксън, снимал филма в Лондон, Ню Йорк, Хонконг и Катманду, се е възползвал напълно от 3D възможностите.

Калейдоскопичните спецефекти обаче са кажи-речи основното достойнство на филма.

Филмът ще има и продължение, а Докторът тепърва ще играе роля и във филмите за Отмъстителите. А феновете на "Марвъл" знаят, че не трябва да си тръгват от киносалона, преди да са изтекли финалните надписи.

По кината от 4 ноември.