Уникалната игра и прекрасни спасявания на Владислав Стоянов станаха причина националите ни да се отличат в приятелския мач

България изненадващо нанесе победа като гост над Портигалия с 0:1. На "Ещадио Д-р Мигаляеш Песоа" българските футболните национали играха добре, а решаващото попадение бе дело на Марселиньо, който направи и дебют с цветовете на България.

Големият герой обаче бе Владислав Стоянов, който направи фантастичен мач и оставен на няколко пъти срещу Нани и Кристиано Роналдо той успя да спаси вратата си суха, като дори му хвана за втори път дузпа в 66-ата минута. 

Това е вторият път, в който Владислав Стоянов спасява дузпа, изпълнена от Роналдо, след мача в Шампионската лига, на който "Лудогорец" посрещнаха "Реал" (Мадрид) в София. 

Португалците на няколко пъти се разминаха с гола при абсолютно чисти ситуации.

Селекционерът Ивайло Петев пусна натурализирания българин Марселиньо в стартовата единайсеторка. На върха на атаката в схемата 4-2-3-1 бе Димитър Рангелов, а Ивелин Попов и Михаил Александров действаха по двете крила.

Владислав Стоянов бе на вратата през целия мач, а пред него в защита започнаха Страхил Попов, Александър Александров, Николай Бодуров и Живко Миланов. Капитанът Светослав Дяков и Ивайло Чочев пък бяха опорните халфове.

"Да, това може би е един от най-добрите ми мачове в цялата кариера, не мога да кажа, че само аз съм герой. Всички на терена бяха герои, защото без тяхна помощ нямаше да се справя. Всеки от играчите ни заслужава адмирации. Все пак успяхме да се противопоставим срещу топ отбор. Мисля, че изстрадалите фенове заслужаваха тази победа", коментира след мача Стоянов.

"Върви ми срещу Роналдо. Близки мои и приятели ми пожелаха да го откажа. След дузпата, той ми каза, че съм голям късметлия, но и че ще вкара. За щастие той не вкара. Днес си говорих с Чворович по телефона и му казах, че Роналдо ще бие в дясно при евентуална дузпа, аз се хвърлих точно там и отразих", заяви той по повод дузпата, която спаси на Роналдо.

Източник: Football24.bg