Филмът, по кината от 8 септември, е нова екранизация на романа, а в ролята на клоуна Пениуайз сега влиза Бил Скарсгард, от когото ни побиват тръпки... Още подгряващият трейлър постави рекорд по гледаемост

Ако "То", на български в превода на Любомир Николов, ви е запалил да четете Стивън Кинг, сигурно ще се зарадвате, че романът от 1986 г. има нова екранизация, по кината от този петък, 8 септември.

Виж още: Най-добрите филми и сериали по Стивън Кинг

Когато излезе подгряващият трейлър, той събра само за едно денонощие рекордните 197 млн. гледания в различни платформи като YouTube и "Фейсбук", подобрявайки постижението на "Бързи и яростни 8", чиято реклама от края на миналата година беше гледана 139 млн. пъти в първите си 24 часа онлайн.

Акцентът в първите клипове от "То" (2017) падна върху седемте хлапета от Клуба на неудачниците, дръзнали да се противопоставят на древното зло, което връхлита американското градче Дери на всеки 27 години...

Кадрите загатнаха как изглежда в новата си версия и клоунът Пениуайз - особено в сцената с гибелта на малкия Джорджи, която слага начало на литературното повествование.

Режисьор на филма "То" е аржетинецът Андрес Мушети, който има опит в хорър жанра от свръхестествения трилър "Мама" (2013).

В ролята на зловещия цирков персонаж сега влиза младият Бил Скарсгард (26), син на шведския актьор Стелан Скарсгард и брат на секссимвола от "Легендата за Тарзан" и сериала "Истинска кръв" Александър Скарсгард.

Бил Скарсгард без клоунския грим - като Матю от "Дивергенти"

Тим Къри (The Rocky Horror Picture Show) играе клоуна в двусерийния тв филм от 1990 г. и залозите бяха дали неговият наследник му е в състояние да всее същия ужас у зрителите.

Своя версия на Пениуайз предлага и художникът Петър Станимиров върху кориците на двутомното българско издание на "То" от 1992 г. По-късно клоунът става лице и на сборника с негови илюстрации "Вдъхновен от Стивън Кинг".

Междувременно се появи трейлър за още една екранизация по роман на писателя - "Играта на Джералд", с Карла Гуджино, Брус Грийнуд и Хенри Томас, порасналото хлапе от "Извънземното". Продукцията на "Нетфликс" излиза в края на месеца.

За най-добрия филм по Стивън Кинг се смята "Изкуплението Шоушенк" на Франк Дарабонт (1994), а тази година излезе и адаптацията на "Тъмната кула" с Идрис Елба и Матю Макконъхи, която обаче предизвика огромно разочарование.