В трейлъра за филма на Гай Ричи, по кината от 24 май, актьорът не само се появява като духа (Джина) от вълшебната лампа, но дори запява в хип-хоп стил...

Когато излязоха първите снимки от игралния "Аладин", мнозина фенове на хитовата анимация от 1992 г. изпаднаха в недоумение от човешката форма на духа от вълшебната лампа.

Виж още: Ето ги героите от игралния "Аладин" на Гай Ричи и "Дисни"

Той е син на цвят и приема най-различни форми - и сега също е така, успокоява актьорът, който подгря очакванията с фотос от човешкото превъплъщение на своя персонаж, редом със заглавния герой.

Ролята на Джина е най-голямото предизвикателство за новия филм, тъй като в оригинала героят се озвучаваше от неподражаемия комик Робин Уилямс - и изпълнява дори своя песен (Friend Like Me).

Реакциите след първите видеокадри бяха смесени, а Уил Смит да уверява, че създава образа като "почит към Робин Уилямс, но музикално различен". Неговият Джин е решен в емблематичния за чернокожия актьор хип-хоп стил, вдъхновен от предишните му роли в сериала "Принцът от Бел Еър" и фантастиката "Денят на независимостта".

В едноминутното клипче от наградите "Грами" видяхме още маймунката Абу (с гласа на оригиналния актьор Франк Уелкър) и злия везир Джафар, в когото се превъплъщава Марван Кензари ("Бен-хур", "Убийство в Ориент експрес", "Мумията"). 

За повечето персонажи са търсени актьори с корени в този регион - например Султанът се играе от Навид Негабан (от сериали като "24", "Вътрешна сигурност" и "Легион"), роден в Иран.

В сценария този път обаче е вкаран и европейски герой - принц Андерс, кандидат за ръката на Жасмин, който се играе от Били Магнусен ("Вдън горите", сериала "Докато свят светува").

Към саундтрака с песни от отличения с "Оскар" композитор Алън Менкин пък добавени и две нови песни, написани от него съвместно с тандема зад "Най-великият шоумен" и La La Land Бендж Пасек и Джъстин Пол: солово изпълнение на Жасмин в стила на Адел и още един дует между Аладин и принцесата - освен някогашната хитова балада A Whole New World, която звучи в трейлъра.

Тримата главни герои вече украсиха корицата на сп. "Ентъртейнмънт уикли" с анонса за най-очакваните филми на 2019 г., а през март се появиха и на плакат заедно с пейзаж от приказния град Аграба, тигъра Раджа и папагала Яго, озвучен от Алън Тюдик. Премиерната дата е 24 май, естествено в 3D, със субтитри или с български дублаж.