1. Образование
 2. интернет
 3. IT
 4. Природа
 5. Космос
 6. Джаджи
 7. дизайн
 8. мобилни устройства

Най-ново

За bulevard.bg

виж още

Най-ново

Бебета животни
Бебета животни

Популярно

БГ и свят България

Времето през юни: Температурите скачат до 35 градуса
Чадър със слънчево небе

 • Изчистиха пет тона боклук от Еверест
  Boklutsi na vrah everest

  Боклуци на връх Еверест

  Според неправителствената организация, извършила почистването, под върха са останали поне още толкова отпадъци

  Пет тона боклук са били почистени от най-високия връх на света - Еверест. Почистването е било извършено от френска неправителствена организация, която е събрала всевъзможни отпадъци - от газови бутилки, през въжета, палатки, консерви, та до всякакви пластмасови изделия, съобщава АФП.

  "Събрахме 5,2 тона отпадъци. Видимо оставихме още пет тона, а има много повече в процепите, които не се виждат", коментира Жерар Клермиди, президент на асоциацията "Планина и споделяне".

  С тази експедиция еколозите искат да отправят предупреждение за почти пълната липса на управление на отпадъците по ... прочети още


 • Към 2050 г. 1/4 от световното население ще усеща хроничен недостиг на вода
  Antonio guterish

  Антонио Гутериш

  Според генералния секретар на ООН Антонио Гутериш недостигът на водни ресурси по света става все по-остър

  Макар да смятаме водата за възвръщаем ресурс, който е даденост за света, може да се окаже, че бъркаме и след няколко десетилетия водният запас да започне да се изчерпва.За това предупреждава и генералният секретар на ООН Антонио Гутериш. 

  Според Гутериш изчерпването на водните ресурси по света ще доведе до това, че към 2050 г. четвърт от световното население ще усеща хроничен недостиг на вода, предава ТАСС, цитирана от Агенция Фокус.

  "В условия, когато потребността от питейна вода расте към средата на века примерно с ... прочети още


 • Леонардо ДиКаприо помага за опазването на застрашени морски свине
  Delfin vakita umartven pri ribolov

  Делфин вакита, умъртвен при риболов

  От най-малките делфини - вакита, в Калифорнийския залив на Мексико днес са останали едва 30 екземпляра заради незаконния улов и износ на друг застрашен вид за Китай

  Мексиканският президент Енрике Пеня Нието, най-богатият човек в страната Карлос Слим и холивудският актьор и екоактивист Леонардо ДиКаприо подписаха споразумение, чиято цел е спасяването на критично застрашения вид калифорнийски морски свине - вакита (Phocoena sinus), наричани още "пандите на моретата".

  Вакита, популярни и като най-малките делфини в света, обитават единствено горната част на мексиканския Калифорнийски залив, която е част от Световното наследство на ЮНЕСКО.

  От тях обаче са останали едва около 30 екземпляра. Основната заплаха ... прочети още

Bulevard.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK