1. диети
 2. Рецепти
 3. Био
 4. болести

Най-ново

За bulevard.bg

виж още

Най-ново

Витамин D - подценяван, а всъщност необходим
Витамин D - подценяван, а всъщност необходим

Популярно

здравно Био

Последно: Кокосовото масло не е здравословно
Някои храни, богати на мазнини

 • Витамин D - подценяван, а всъщност необходим
  Vitamin d uvelichava zdravinata na kostite

  Витамин D увеличава здравината на костите

  Няма ли да е чудесно да разполагаме с един витамин, който да отговаря за изграждането на здрави кости, да предпазва от диабет, множествена склероза и дори от болести на сърцето?

  Знаете ли, че са били необходими повече от 200 години, за да бъде доказана жизненоважната роля на мастноразтворимия витамин D, част от една от най-важните групи на хранителните микроелементи за човешкия организъм? Като първият намек за това било откритието, че консумацията на масло от черен дроб на треска повлиява изключително благоприятно състоянието рахит.

  Проследявайки събитията във времето, става ясно, че витамин D е открит през 1782 г. и изолиран едва в началото на 1920 г., като днес, в началото на XXI век, вече е известна не само неговата превантивна роля срещу рахитоподобни състояния, ... прочети още


 • Натурални средства на помощ при слънчево изгаряне
  Ima i domashni sredstva protiv slanchevo izgaryane

  Има и "домашни" средства против слънчево изгаряне

  В хладилника и шкафа също има средства, които да ни помогнат да се справим с "целуната от слънцето" кожа

  Слънчевите бани бяха развенчани като средство за укрепване на здравето. Практиката "10 минути по гръб, 10 - по корем и 5 във водата" остана във времето, към което реферират ретрорекламите днес.

  Ясно е, че от слънцето трябва да се пазим, но какво да правим, ако все пак се изложим на лъчите му, а после кожата започне да ни стяга или се зачерви?

  Има, разбира се, редица слънцезащитни средства с доказан ефект, но в хладилника и шкафа също има неща, които да ни помогнат да се справим с проблема.

  1. Лед

  Можете лесно и бързо да охладите зачервената кожа с помощта на пликчета ... прочети още


 • Има разлики в стоките у нас и на Запад
  Hrani bogati na maznini

  Храни, богати на мазнини

  Проверка на Българската агенция за безопасност на храните установи разлики между продукти от един и същ тип и под една и съща марка, продавани у нас и в западни супермаркети

  Тестването на хранителни стоки, купувани у нас и в магазини в Западна Европа като еднакви, са показали различия. Това съобщиха от Българската агенция за безопасност на храните, пише в. "Сега".

  "Като цяло проверките дават основания да се замислим има ли разлика между продуктите на европейския и българския пазар - аз смятам, че има", заяви д-р Любомир Кулински, директор на дирекция "Контрол на храните" към БАБХ. Той уточни, че става въпрос за продукти от един и същ тип и под една и съща марка. 

  Изводите са от сравнителен анализ на 31 вида продукти от пет групи ... прочети още

Bulevard.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK