1. диети
 2. Рецепти
 3. Био
 4. болести

Най-ново

За bulevard.bg

виж още

Най-ново

Тялото ви има да ви каже нещо за токсините
Тялото ви има да ви каже нещо за токсините

Популярно

здравно Био

Учени: Оризът става опасен, ако не е сготвен правилно
Сготвен ориз

 • Тялото ви има да ви каже нещо за токсините
  Toksinite sa navsyakade okolo nas

  Токсините са навсякъде около нас

  Вероятността организмът ви да има нужда от детоксикация е голяма

  Никого няма да изненадаме, ако кажем, че животът в града днес е мръсен. Като започнем с въздуха, който дишаме - и всички летливи вещества в него, минем през всички вредни храни, които ядем (защото вероятността в тях да има нещо вредно е огромна), та стигнем до нещата, които доброволно причиняваме на организма си: газирани напитки, алкохол (твърде често некачествен), цигари и т.н.

  Един преглед на ехограф би ни показал една не кой знае колко добра картинка въз основа на всичко това. Затова не трябва и да се учудваме, ако в един момент тялото ни започне да дава "аварии". 

  ... прочети още


 • Къде се крие захарта?
  Vsichki znaem da izbyagvame zaharta no ponyakoga tya se krie

  Всички знаем да избягваме захарта, но понякога тя се крие

  Всички знаем, че трябва да избягваме захарта, но понякога тя се крие на неочаквани места

  Вече и децата знаят, че трябва да контролират количеството захар в диетата си. Също толкова ясно е, че естествената захар, съдържаща се в ябълките и картофите например, е да предпочитане пред добавената захар, която поемаме с газираните напитки, пакетираните храни и т.н.

  Американската Сърдечна асоциация препоръчва жените да не поемат повече от шест чаени лъжички добавена захар дневно и не повече от девет за мъжете.

  Не е зле да гледате етикетите на стоките, които купувате. Там невинаги пише захар - гледайте за фруктоза, сукроза (захароза) или глюкозо-фруктозен сироп.

  Виж още: В кои плодове има най-малко захари (и къде са най-много!)

  ... прочети още


 • Ползата от мултивитамините е преувеличена
  Vitaminite nosyat golyama polza za kompaniyata proizvoditel

  Витамините носят голяма полза за компанията производител

  Това, което ви трябва, е една добра диета. Взимайки мултивитамини, вие изпишквате парите си в тоалетната без никаква полза

  На пазара се предлагат всякакви витамини, добавки и суплементи, но експертите поставят под съмнение тяхната ефективност и нуждата аптеките да са претъпкани с тях, пише "Гардиан".

  "Витамините са полезни за лечение на специфични проблеми, но повечето хора, които използват мултивитамините просто ги превръщат в много скъпа урина", заявява президентът на Австралийската медицинска асоциация, Майкъл Ганън.

  "Купуването на мултивитамини е от полза на компаниите, които ги произвеждат като повишават печалбата си, но за средния човек мултивитамините не носят никаква полза.

  Това, ... прочети още

Bulevard.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK