1. България
 2. ЕС
 3. свят
 4. общество
 5. коментари

Най-ново

За bulevard.bg

виж още

Най-ново

България е на дъното по разходи за наемен труд
България е на дъното по разходи за наемен труд

Популярно

Иновации

Кои са женските и мъжките професии
Женските и мъжките професии в ЕС

 • България е на дъното по разходи за наемен труд
  Tsenata na truda v darzhavite ot es

  Цената на труда в държавите от ЕС

  Почасовата надница у нас миналата година е нараснала с 12%, но продължава да е най-ниска в сравнение с целия ЕС, пет-шест пъти под средната за общността

  Трудът продължава да е най-евтин у нас в сравнение с целия ЕС, а заплащането на час е пет-шест пъти по-ниско спрямо средните показатели за общността и еврозоната, сочат данните на Евростат за 2017 г.

  Преди нас в дъното на класацията са Румъния и бившите съветски републики Литва и Латвия, а най-високо е заплащането на час в Дания, Белгия и Люксембург.

  Статистиката не включва секторите на селското стопанство и държавната администрация и се отнася само за предприятия с 10 и повече служители.

  Средно за ЕС надницата на час е 26,8 евро, а в еврозоната дори надхвърля 30 ... прочети още


 • България внася ИТ-та от Индия, Франция - алжирски лекари
  Zaetost rastezh i investitsii

  Заетост, растеж и инвестиции

  Страната ни е на осмо място по наемане на експерти от трети страни, издаваме най-много сини карти на украинци и руснаци

  С внос на ИТ експерти от Индия страната ни бори кризата за висококвалифицирани кадри, докато Франция наема лекари от Алжир и Мароко. Това показват данни на Евростат за издадените разрешителни за работа на служители от страни извън ЕС, известни като "сини карти", цитирани от в. "Монитор".

  С тези работни визи европейските работодатели могат да наемат специалисти в сферата на здравеопазването, високите технологии и науката. През 2016 г. сини карти са били издадени на 20 979 висшисти от трети страни.

  Виж още: Българи има нужда от поне още 30 ... прочети още


 • Нов атентат в Германия, десетки ранени
  Myunster varhu kartata na germaniya

  Мюнстер върху картата на Германия

  Микробус прегази тълпата в стария център на Мюнстер, има и загинали, сред които шофьорът

  Нов атентат с превозно средство в Германия взе поне две жертви в съботния следобед в западния град Мюнстер, провинция Северен Рейн-Вестфалия.

  Ранени са около 20 души, шестима от тях - в критично състояние. Силите на реда призоваха чрез социалните мрежи хората да избягват градския център и да не разпространяват слухове.

  Водачът, който се е самоубил след инцидента, връхлетял със сив микробус "Фолксваген" върху пешеходците в стария град на Мюнстер, край статуята на странстващ търговец от XIX в. Kiepenkerl и едноименния ресторант. В топлия пролетен ден наоколо гъмжало от народ.

  Инцидентът се ... прочети още

Bulevard.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK