1. България
 2. ЕС
 3. свят
 4. общество
 5. коментари

Най-ново

За bulevard.bg

виж още

Най-ново

Какъв е профилът на бежанците у нас
Какъв е профилът на бежанците у нас

Популярно

БГ и свят общество

Одобряват ли българите жените в политиката?
Мъжка или женска професия е политиката според българите?

 • Още разкрития за блока ковчег в Лондон
  Razkritiyata za ogneniya ad v grenfel tauar prodalzhavat

  Разкритията за огнения ад в "Гренфел тауър" продължават

  Огънят тръгнал от хладилник Hotpoint, а топлоизолацията, каквато имат и 600 други жилищни сгради, отделяла отровен газ... Междувременно десетки попзвезди записаха благотворителен кавър на Bridge Over Troubled Water (видео)

  Пожарът в лондонската "Гренфел тауър" е тръгнал от хладилник с фризер от марката "Хотпойнт". Разследването потвърди, че става дума за инцидент, а не за умишлен палеж.

  От компанията призоваха собствениците на модели FF175BG и FF175BP да се свържат с тях по телефона или онлайн. Те са произвеждани през 2006-2009 г., когато са пуснати общо 64 хил. бройки, но се предполага, че част от тях вече са излезли от употреба.

  Производители са "Индезит", които заедно с марката "Хотпойнт" стават част от американската корпорация Whirlpool през 2014 г. Оттам поднесоха ... прочети още


 • Какъв е профилът на бежанците у нас
  Iskaniya za predostavyane na ubezhishte v es prez 2016 g

  Искания за предоставяне на убежище в ЕС през 2016 г.

  Според Евростат: млад мъж на възраст до 34, от Афганистан или от Сирия. 1338 души са потърсили убежище у нас през първото тримесечие, гласят още данните по повод отминалия световен ден на бежанците

  Общо 1338 души са потърсили закрила у нас за първото тримесечие на годината, отчита анализ на Евростат за бежанския поток в страните на ЕС през този период. От тях 1119 са мъже, а едва 219 - жени. Мнозинството, 1017 души, са мъже до 34-годишна възраст. На възраст между 34 и 65 години са около 100, а над 65 - едва трима души.

  Най-много молби за закрила у нас са подали граждани на Афганистан - общо 605 души, следвани от сирийци - 285, и иракчани - 110. Единични молби за закрила има от страни като Беларус, Конго, Гвинея, Тунис и Азербайджан.

  Виж още: 20 юни - Световният ден на бежанците

  Молбите на непридружени ... прочети още


 • Българите първи по селфита, споделяне на снимки и видео в социалните мрежи
  Parvoto selfi na yordan lyutov

  Първото селфи на Йордан Лютов

  Водим в класацията и по слушане на музика онлайн, сочат резултатите от проучване за употребата на смартфони в 12 европейски държави

  Българите заемат първо място сред 12 държави от Централна и Източна Европа и скандинавския регион в използването на определени функции на смартфоните: снимане на автопортрети (селфита), споделяне на заснетото съдържание в социалните мрежи и слушане на музика онлайн.

  Това сочат данните от международно изследване, осъществено през май сред 6023 души на възраст между 18 и 45 години, които имат или са използвали смартфон през последните две години.

  Целта на проучването е била да разбере какви са основните функции на смартфоните, които ... прочети още

Bulevard.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK