Ние хората сме същества, които са известни с умението си често да допускат грешки.

 Някои от нас успяват да си вземат поуки от тях и да не ги повтарят, но не липсват и такива, които правят същите грешки отново и отново. В следващите редове обаче ще поговорим за едни конкретни, а именно най-често срещаните грешки при една от добре познатите казино игри — Texas Hold’em, които играчите трябва да избягват. Повечето са такива, които с малко тренировки могат да бъдат избегнати с лекота, други изискват малко повече опит, но биха ни спестили доста главоболия, ако не ги допускаме. Време е да раздаваме картите и да разберем за кои грешки точно става въпрос.

Как да избягваме най-често срещаните грешки в играта на Texas Hold`em покер?

Повечето от нас научават нови неща с всеки изминал ден и искаме още и още. Няма значение дали става въпрос за знания, опит или любопитни факти – важното е да задоволяваме глада си за прясна информация. Днес сме решили да споделим няколко съвета, които покер играчите могат да използват, за да стават все по-добри с всяка следваща игра. Стратегиите са максимално опростени и резюмирани, така че няма да има нужда от голямо главоблъскане за да бъдат разбрани.

Устойчивост на психо атаки

За да сме добри в играта на покер определено имаме нужда от умения, но понякога нашите съперници опитват всякакви начини за да ни разсеят. Психо атаките са един от тези прийоми, които някои състезатели обичат да употребяват. Точно тези играчи се опитват да влязат в умовете ни по най-различни начини, независимо дали е уместно или не. Една от изпитаните тактики е повишаването на тон, с който се цели разконцентриране на опонента, което не рядко може да доведе до взимаме на грешни решения. Поради тази причина е добре да умеем да владеем емоциите и да не се поддаваме на такива психически опити за атака.

Изборът на опонент в тексаския покер

Покерът е една от игрите, които в повечето случаи ни позволява да избираме срещу кого да се изправим. Много играчи обаче правят грешката да решат да се изправят срещу по-опитни съперници, с цел да докажат, че на тяхното ниво или дори по-добри. Това обаче често им изиграва лоша шега и води до големи загуби, които със сигурност искаме да избегнем. Затова е добра идея да понаблюдаваме някои противници, да разучим начина им на игра и да се изправяме срещу тях, само ако се чувстваме достатъчно сигурни в нашите собствени умения.

Неконтролируемото поведение по време на игра

Покерът е една от най-вълнуващите игри, която има способност да ни зарежда с адреналин и да ни забавлява безкрайно. Има обаче доста играчи, които не умеят да се контролират добре и нямат никаква мярка за нещата. Същите хора не знаят кога да спрат със залозите и започват да преследват загубите си с много необмислени ходове. Важно е да определим бюджет за нашите покер игри, към които да се придържаме и да не надхвърляме. Едно от основните правила в хазарта е да залагаме само толкова, колкото сме склонни евентуално да загубим.

Прекалената емоционалност по време на покер

Емоциите са едно от нещата, които определят същността и характера ни. Същите емоции обаче могат да се обърнат срещу нас, ако не умеем да ги използваме в наша полза. Важно е да не позволяваме на емоциите ни да диктуват случващото се на покер масата пред нас. Едно от основните причини за огромните загуби на някои играчи е точно неумението да сдържат своята емоционалност по време на игра. Чувствата са тези, които понякога пречат на здравият разум и логика да се проявяват в нужните ситуации и затова е от изключително значение да се научим да ги контролираме.

Прекалената предсказуемост, с която играем

Поредното умение, което е важно да контролираме, за да не издаваме картите си несъзнателно. Съвсем не липсват играчи, които абсолютно по детински се издават, когато получат силни карти, които могат да им донесат желаните печалби. Poker face не е просто песен на Лейди Гага, а състояние на лицето, към което е добре да се стремим. Ако съумяваме да запазваме реакциите вътре в себе си, то със сигурност ще имаме по-голям шанс за победи в покера.

Как да се научим да контролираме емоциите и реакциите си?

Книжарниците са пълни с книги, в които можем да намерим много съвети относно това как да се контролираме по време на покер. В интернет пък има безброй видеа, в които професионални покер играчи също споделят стратегии и малки хитринки, които да ни бъдат от полза в това отношение. От нас се изисква единствено да имаме търпение и да разберем, че важните покер умения се добиват с времето, а не от днес за утре.

Заключение

Надяваме се съветите да са били от полза за всички онези, които искат да станат по-успешни покер играчи. Ако използваме по правилен начин предоставените стратегии, то е сигурно, че ще можем да избягваме грешките и загубите на масата за игра. Важно е да сме уравновесени, спокойни и да контролираме собственото си тяло и неговия език, за да пречим на съперниците ни да го разчитат. На първо място покерът е забавление, а чак след това средство за печелене на пари. А късметът е този, който ще се появи точно тогава, когато трябва.