Мръсотия, прах, петна и още какви ли не замърсявания, с които се срещате през деня, остават по вашите очила за компютър.

Като добавите към това и пръстовите отпечатъци, които неизменно остават след докосване, то със сигурност важността от тяхното редовно почистване е осъзната от всеки.

Неправилното им третиране може да доведе до големи надрасквания на стъклото, които в последствие ще пречат на добрата видимост и цялостна функционалност на продукта.

Ефективни методи за почистване на очила за компютър

За да почистите качествено вашите очила за компютър, е много важно да използват правилните методи. Някои от най-лесните и ефективни варианти за правилна поддръжка, са:

  • използване на микрофибърна кърпа – текстурата на микрофибърната кърпа е мека и може лесно и надеждно да почисти аксесоарите ви, без да предизвика неприятни надрасквания;
  • мицеларна вода – използването на разредена мицеларна вода може да помогне много лесно да изчистите зацапванията по стъклата. Нанесете малко на микрофибърна кърпа и леко забършете;
  • перилен препарат – много малка доза от перилен препарат може да ви свърши чудесна работа за почистването на вашите очила за компютър. Той е нежен и с много мека консистенция, което не позволява нараняване на стъклото;
  • специализирани почистващи средства – по много оптики можете лесно да откриете качествени специализирани почистващи средства, като например спрей, чийто състав е предвиден, така че да не нанесе повреди на стъклата.

Това са едни от най-ефективните и безопасни методи, чрез които можете да поддържате очилата си за компютър чисти и здрави.

Полезни съвети за грижа

По отношение на стъклата е изключително важно да бъдете максимално внимателни. Тяхната повреда би била негативна за функцията, която те изпълняват, като освен това са най-скъпата част от продукта. Това неминуемо ще рефлектира и върху месечния ви бюджет, което е излишно. За целта са важни някои стъпки:

  1. Най-правилно е да бъдат съхранявани в подходящ калъф. В идеалния си вариант той е издръжлив и с мека вътрешна част. По този начин няма да се притеснявате, че върху тях ще попадне нежелана мръсотия през времето, когато не ги използвате.
  2. Добре е да не оставате вашите очила за компютър със стъклата надолу, защото така са по-уязвими от нараняване.
  3. Друг полезен съвет е да не се поставят на пряка слънчева светлина. Продължителното излагане на UV лъчение може да доведе до деформация на лещите, както и да унищожи тяхното покритие.
  4. Също така е добре, когато си миете лицето, да ги оставяте извън банята. В противен случай рискувате върху тях да попадне сапунена вода, а това ви гарантира, че ще останат неприятни петна върху стъклата.

Онлайн оптика Skyoptic

Не забравяйте, че когато си търсите актуални модели, които да ви подхождат, е важно да обърнете внимание на тяхната модерна форма, както и на това дали са по-широки, или тесни. Аксесоарите трябва да ви бъдат и удобни. Имайте предвид, че колкото са по-леки, толкова по-комфортно ще се чувствате с тях, казват от SkyOptic. Това важи както за дамските предложения, така и за мъжките.