1. България
 2. ЕС
 3. свят
 4. общество
 5. коментари

Най-ново

За bulevard.bg

виж още

Най-ново

Финландия потвърди гей браковете
Финландия потвърди гей браковете

Популярно

БГ и свят България

Край с разностилието в центъра на София
Улица "Граф Игнатиев"

 • Проф. Андрей Пантев: Левски е на всички българи
  Portret na vasil levski ot georgi danchov

  Портрет на Васил Левски от Георги Данчов

  Дяконът е най-безспорната личност в нашето политическо и национално наследство, напомня историкът

  Денят на обесването на Васил Левски е повод за преклонение и размишление. Обесването, а не рождението, защото величието на Левски като наша национална икона се свързва с бесилка. 

  Дякона непрекъснато присъства в нашата лексика

  в нашите кабинети - като портрет, в нашите представи за вечност, като признателност и като поколенна реализация.

  Левски става идол на българите в контраст с всичко онова, което става веднага след Освобождението. Имаме опиянението, че е създадена държава, опиянението, че имаме свое Народно събрание, армия, учители, железници и прочие. 

  Но в същото ... прочети още


 • До 5 години се пенсионират около 40% от лекарите в България
  Lekar

  Лекар

  Въпреки че има сериозен интерес към медицинските университети у нас, се наблюдава сериозно застаряване на действително практикуващите лекари в България

  Между 30 и 40% от българските лекари ще се пенсионират в в следващите 5 години. Това обяви ректорът на Медицински университет - Варна проф. Красимир Иванов след среща на ректорите на медицински висши училища с образователния министър Николай Денков.

  Ръководствата на ВУЗ-овете се обединиха около идеята, че за да бъдат привлечени повече студенти, трябва да се запази балансът между прием и финансиране.

  Според професор Красимир Иванов проблемите в системата на обучение на медицинските кадри са много, но пък желаещите да учат за лекари също са много.

  ... прочети още


 • "До всички, които са против ЕС"
  Maneken pis

  Манекен Пис

  Напоследък е едва ли не модерно да се говори против ЕС: бил безсмислен, елитарен, вреден дори. Вярно е обаче точно обратното - този съюз ни дава неоценими предимства, смята коментаторът на "Ди Велт" Марко Мартин.

  Безкрайната дискусия „за” и „против” ЕС си остава някак откъсната от живота. В нея доминира преди всичко реториката - от добронамерено оптимистична до злобно насъскваща. В един обширен анализ във вестник "Ди Велт" Марко Мартин се опитва да загърби тази реторика и да покаже, че обединена Европа е всекидневно полезна за всички нас, европейците. Ето няколко пасажа от статията му, цитирана от "Дойче веле":

  За ползите от ЕС

  "Нека за разнообразие да направим едно необичайно допитване: 

  "Къде и кога ЕС лично на Вас Ви е причинил нещо неприятно?” Или пък: ... прочети още

Bulevard.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK