1. диети
  2. Рецепти
  3. Био
  4. болести

Най-ново

За bulevard.bg

виж още

Най-ново

Торта с моркови
Торта с моркови

Популярно

лайфстайл

Топ 5 на най-освежаващите летни коктейли
Свеж коктейл с диня

  • Да боядисаме яйцата с натурални техники
    Boyadisvane na yaytsa

    Боядисване на яйца

    Как да боядисаме красиви шарени яйца, използвайки само природни продукти

    Едно от най-важните неща на Великден са боядисаните яйца. За да получим хубави, плътни цветове, най-често ни се налага да използваме боите от магазина. Въпреки това обаче в миналото хората са се справяли и с изцяло натурални продукти. 

    Американската кулинарна водеща и лайфстайл гуру Марта Стюарт показва няколко работещи изцяло природни рецепти, с които да получим красиви шарени яйца.

    Виж още: Съвети за боядисване на яйца

    Преди да започнете боядисването, избършете черупката на всяко яйце с оцет, за да му помогнете да абсорбира цвета.

    Нужни съставки:
    - Оцет
    - Сурови яйца
    - Тензух
    - ... прочети още


  • 6 храни, богати на протеини, които не са месо и яйца
    Hrani bogati na proteini

    Храни, богати на протеини

    Има и други начини да си набавите протеините, те не живеят само в пържолите и омлетите

    Не приемайте този текст като опит да ви откажем от месото.

    Има обаче и други начини да приемате белтъчини (протеини), извън котлетите и бърканите яйца.

    Приближават и пости, така че може да ви е любопитно да хвърлите едно око на списъка.

    Дневното количество белтъчини, които трябва да приемаме зависи от пола, възрастта, теглото и индивидуалните особености на всеки, но приблизително 15-20% от общия дневен прием на калории трябва да е протеин.

    А ето ги и обещаните в заглавието заместители на месото и яйцата.

    Грах
    8 г протеин за 1 ч.ч.
    Zelen grah

    Попай моряка трябва да е объркал, защото ... прочети още


  • Торта с моркови
    Morkovi

    Моркови

    Рецепта и любопитни факти за морковения сладкиш

    Морковите са били използвани в сладкарството още през Средновековието, когато подсладителите са били оскъдни и скъпи, докато морковите са достъпни и съдържат повече захар.

    Популярността на морковения сладкиш идва от Великобритания, където става много предпочитан през Втората световна война, а изследване на "Радио Таймс" през 2011 г. го определя като най-популярната торта на Острова.

    Морковената торта има празник на 3 февруари, който се чества по цял свят. Ето още няколко любопитни факта плюс една рецепта:

    - Морковената торта е по-плътна от обикновената торта.

    - Често се използва крем от моркови и марципан.

    - Най-често срещаният вариант на ... прочети още

Bulevard.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK