1. диети
  2. Рецепти
  3. Био
  4. болести

Най-ново

За bulevard.bg

виж още

Най-ново

Торта с моркови
Торта с моркови

Популярно

лайфстайл

Топ 5 на най-освежаващите летни коктейли
Свеж коктейл с диня

  • Да боядисаме яйцата с натурални техники
    Boyadisvane na yaytsa

    Боядисване на яйца

    Как да боядисаме красиви шарени яйца, използвайки само природни продукти

    Едно от най-важните неща на Великден са боядисаните яйца. За да получим хубави, плътни цветове, най-често ни се налага да използваме боите от магазина. Въпреки това обаче в миналото хората са се справяли и с изцяло натурални продукти. 

    Американската кулинарна водеща и лайфстайл гуру Марта Стюарт показва няколко работещи изцяло природни рецепти, с които да получим красиви шарени яйца.

    Виж още: Съвети за боядисване на яйца

    Преди да започнете боядисването, избършете черупката на всяко яйце с оцет, за да му помогнете да абсорбира цвета.

    Нужни съставки:
    - Оцет
    - Сурови яйца
    - Тензух
    - ... прочети още


  • 9 растения, които са щит срещу грипа
    Temperatura hrema i bolno garlo

    Температура, хрема и болно гърло

    Какво да добавим в менюто си, за да се предпазим от болестите на сезона

    Дойде онова време от годината, когато най-често срещания аксесоар е носната кърпичка. Грип, настинки и всякакви поводи да се загръщаме с шалове, да говорим пресипнало и да гледаме лошо света през насълзените си от болестта очи.

    Не си правете илюзии, грипът вече ни дебне на всяка крачка. Болен колега в офиса, настинал сервитьор в ресторанта, градския транспорт, който сам по себе си е основен съдържател на кампанията "Предай грипа нататък"...

    И след като болестите ни дебнат толкова здраво, трябва да се погрижи да не ни засегнат. Това може да стане с пиенето на множество витамини и хапчета - ... прочети още


  • Пълнени чушки с боб
    Palneni chushki s bob

    Пълнени чушки с боб

    Пълнените чушки с боб, заедно с постните зелеви сърми, са задължително ястие за трапезата на Бъдни вечер

    Продукти: 

    100 мл. олио

    джоджен

    черен пипер

    чубрица

    червен пипер

    1 морков

    500 г боб

    1 глава лук

    200 г орехи едро счукани

    1 пак. червени чушки сушени

    1 кисела зелка малка

    Виж още: Постни зелеви сарми

    Начин на приготвяне:

    Накисваме боба от вечерта, изсипваме водата и го сваряваме, като сменяме водата 1-2 пъти.

    Накисваме сушените чушки в топла вода. Приготвяме плънката, като задушаваме олиото с лука, нарязания на ситно морков, подправките и добавяме сварения боб и орехите накрая.

    Пълним чушките с плънката и затваряме отгоре с нарязано на ситно кисело зеле. Поставяме чушките в тава, като между тях слагаме нарязаното кисело зеле, доливаме ... прочети още

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност