1. диети
  2. Рецепти
  3. Био
  4. болести

Най-ново

За bulevard.bg

виж още

Най-ново

Десерт с маслини
Десерт с маслини

Популярно

здравно Рецепти

Любопитни факти за лука
Глава червен лук

  • Приготви си топъл шоколад
    Kanichki za goresht shokolad xix xx v

    Канички за горещ шоколад, XIX-XX в.

    А в извънработно време му прибави и ром - по рецепта от Kulinaria.bg

    Любимата напитка на императора на ацтеките Монтесума се наричала "чоколатъл". Според европейските хроникьори владетелят пиел "само чоколатъл, смесван с ванилия и други подправки, гъст като мед, който бавно се топял в устата му". Дневната му доза достигала 50 купички...

    Топлият шоколад е първият досег на европейците с какаовите сладости. В Испания, където го докарал конкистадорът Ернан Кортес през XVI в., заменили пипера от индианската рецепта със захар, за да го нагодят към местните вкусове.

    Във Франция модата била пренесена през XVII в. от инфантите Ана Австрийска и Мария-Тереза Испанска, омъжени съответно ... прочети още


  • Домашните лекове: кое наистина помага и кое - не?
    Domashite lekove koe pomaga i koe ne

    Домашите лекове - кое помага и кое не?

    Някои храни и вещества наистина облекчават болката, други са безвредни, а има и такива, които не бива да се комбинират с лекарства. При някои ефектът е плацебо

    Няма значение какво сте чули или колко силно искате облекчение - говорете с доктора или аптекаря, преди да опитате каквото и да е домашно лечение. Това е особено важно, когато става въпрос за алтернативен медикамент. Имайте предвид също така, че зад част от средствата, предлагани на пазара, не стоят никакви изследвания.

    Мента

    От хилядолетия ментата се е използвала като лечебно средство. Ментовото масло помага при раздразнен стомах, който може да причини спазми, подуване, газове, диария или констипация. Също така е добро при главоболие.

    Виж още: Седем начина да прогоним главоболието без ... прочети още


  • Пет лесни рецепти с тиква
    Pay s tikva

    Пай с тиква

    Няма нищо по-лесно от приготвянето на печена тиква с мед, канела и смлени орехи. По случай Хелоуин открихме в Kulinaria.bg още няколко, по-нестандартни идеи за тиквата в есенното ни меню

    Печена тиква може да си вземете и готова, например от фурната на "Графа", при това без да се притеснявате като Душко Добродушков в разказа от Елин Пелин "Печената тиква". Тя може да се използва и за приготвянето на пай с тиква - друг популярен десерт в дните около Хелоуин и дълбаенето на тиквени фенери.

    Трябва ви маслено тесто по рецепта от Kulinaria.bg, а за плънката: 600 г печена тиква, 100 г захар, 4 яйца, по 100 мл сладкарска сметана и прясно мляко, 0,5 ч.л. канела, 1 ванилия, 1 г джинджифил.

    Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата със захарта. Пасираме тиквата и я я добавяме към яйцата и захарта.След това ... прочети още

Bulevard.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK