1. диети
  2. Рецепти
  3. Био
  4. болести

Най-ново

За bulevard.bg

виж още

Най-ново

Торта с моркови
Торта с моркови

Популярно

лайфстайл

Топ 5 на най-освежаващите летни коктейли
Свеж коктейл с диня

  • 9 растения, които са щит срещу грипа
    Temperatura hrema i bolno garlo

    Температура, хрема и болно гърло

    Какво да добавим в менюто си, за да се предпазим от болестите на сезона

    Дойде онова време от годината, когато най-често срещания аксесоар е носната кърпичка. Грип, настинки и всякакви поводи да се загръщаме с шалове, да говорим пресипнало и да гледаме лошо света през насълзените си от болестта очи.

    Не си правете илюзии, грипът вече ни дебне на всяка крачка. Болен колега в офиса, настинал сервитьор в ресторанта, градския транспорт, който сам по себе си е основен съдържател на кампанията "Предай грипа нататък"...

    И след като болестите ни дебнат толкова здраво, трябва да се погрижи да не ни засегнат. Това може да стане с пиенето на множество витамини и хапчета - ... прочети още


  • Пълнени чушки с боб
    Palneni chushki s bob

    Пълнени чушки с боб

    Пълнените чушки с боб, заедно с постните зелеви сърми, са задължително ястие за трапезата на Бъдни вечер

    Продукти: 

    100 мл. олио

    джоджен

    черен пипер

    чубрица

    червен пипер

    1 морков

    500 г боб

    1 глава лук

    200 г орехи едро счукани

    1 пак. червени чушки сушени

    1 кисела зелка малка

    Виж още: Постни зелеви сарми

    Начин на приготвяне:

    Накисваме боба от вечерта, изсипваме водата и го сваряваме, като сменяме водата 1-2 пъти.

    Накисваме сушените чушки в топла вода. Приготвяме плънката, като задушаваме олиото с лука, нарязания на ситно морков, подправките и добавяме сварения боб и орехите накрая.

    Пълним чушките с плънката и затваряме отгоре с нарязано на ситно кисело зеле. Поставяме чушките в тава, като между тях слагаме нарязаното кисело зеле, доливаме ... прочети още

  • | 1 Коментар
    Содена питка за Бъдни вечер
    Pitka sas soda

    Питка със сода

    Содената питка е задължителна за празничната трапеза на Бъдни вечер

    Продукти:

    100 мл. олио за намазване
    2 с.л. оцет
    0,5 ч.л. бакпулвер
    0,5 ч.л. сода
    1 ч.л. захар
    1 с.л. олио
    0,5 ч.л. сол
    400 мл. вода топла
    800 г брашно

    Начин на приготвяне

    Пресяваме брашното над дълбока тава. По средата правим кладенче, в което слагаме: 1 с.л. олио, 1/2 ч.л. сол, 1 ч.л. захар. Содата бикарбонат и бакпулвера угасяме в оцета. Още докато шупти, го добавяме в кладенчето. 

    Започваме "събирането" на тесто. Наливаме малко по малко водата, така че постепенно да се получи тестяна топка. Покриваме с памучни кърпи и оставяме да почине за 30 минути.

    Намазваме кухненския плот с олио и измесваме тестото върху ... прочети още

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност