1. диети
  2. Рецепти
  3. Био
  4. болести

Най-ново

За bulevard.bg

виж още

Най-ново

Паеля - перлата на испанската кухня
Паеля - перлата на испанската кухня

Популярно

лайфстайл

Три рецепти за плосък корем
Плосък корем без упражнения? Възможно е!

  • Паеля - перлата на испанската кухня
    Paelya s midi

    Паеля с миди

    Севда Димитрова представя любопитни подробности за емблематичното ястие и неговите разновидности, а от Kulinaria.bg заехме една рецепта за домашна паеля с морски дарове и пилешко

    Паелята е може би най-известното испанско ястие, перлата на испанската кухня. Приготвя се на основата на два сорта ориз: "Бомба" и "Каласпара", които имат специфични характеристки - способността да абсорбират вода, без да се разкашкват, и устойчивостта на разрушаване по време на готвене, като се запазват всички вкусове и аромати.

    В Испания първоначално оризът не се отглеждал в големи количества до пристигането на арабите, който започват търговията с шафран - една от основните състваки на паелята. И до днес в арабския свят витае митът, че думата "паеля" идва от арабската ... прочети още

  • | 1 Коментар
    Топ 5 на най-освежаващите летни коктейли
    Svezh kokteyl s dinya

    Свеж коктейл с диня

    Какво се пие през лятото край плажа

    Времето е приятно, дори се опитва да бъде горещо, а след като излязохме навън за обяд, можем да твърдим, че му се получава.

    Казано с по-малко думи - време за плаж.

    И веднага ни обземат едни такива греховни мисли за плаж, море, купони...

    Играе ни се плажен волейбол и ни се пият коктейли.

    И като стана въпрос за коктейли, с помощта на Kulinaria.bg ви представяме топ 5 на едни от най-освежаващите и приятни коктейли за лятото:

    5. Испанска сангрия

    Сангрията има лековити и магически свойства и никой не може да ни убеди, че всъщност е само освежаваща напитка. Представете си жаркото слънце в летния ... прочети още


  • Куркума - начело в борбата с болестите
    Prerabotena kurkuma curcuma longa

    Преработена куркума (Curcuma longa)

    Откъс от книгата на д-р Бхарат Агарвал и Дебора Йост "Лечебните подправки - 50 известни и екзотични подправки за по-добро здраве"

    Наричана подигравателно в миналото "шафранът на бедняците" заради яркия си наситеножълт цвят, днес куркумата се възприема като златно индийско съкровище. Причината за тази звездна слава е "златното" здраве на хората, която я консумират ежедневно, а също и растящата ѝ научна репутация като едно от най-мощните природни лекарства.

    Виж още: Кои подправки смекчават вредата от по-обилното хапване и пийване

    Куркумата е основна подправка в индийската кухня и присъства в почти всички храни, консумирани от индийците – факт, който бил забелязан от учените преди 30 години, след като било ... прочети още

Bulevard.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK