Какво е Великден без шарените яйца, пухкавите козунаци, вкусното агнешко...
Предлагаме ви лесна, вкусна и различна рецепта за печено агнешко с дроб-сърма, препоръчана ни от Kulinaria.bg.
Необходими продукти:
1 връзка зелен лук; 300 г ориз; 200 г гъби; 500 г набор за дроб-сарма; 2 кг агнешко бутче или плешка; 50 г стафиди; 1 ч.л. червен пипер; 1 ч.л. сол; 3 клонки девесил; 7 листа джоджен; 50 г ракия; 600 мл вода; 100 мл олио.
Начин на приготвяне:
1. Слагаме агнешкото бутче и набора за дроб-сарма в дълбока тенджера за варене. Пълним я с вода (около 1 литър) и добавяме ракията.
2. След като кипне месото и дреболиите, отстраняваме кръвта, изплувала на повърхността. Оставяме да поврат още 30 минути.
3. През това време подготвяме останалите продукти. Накисваме ориза в купичка с вода. Почистваме стръковете лук, гъбите и зелените подправки (девесил и джоджен), измиваме ги и ги нарязваме на ситно.
4. След като минат 30-те минути, отстраняваме месото и дреболиите от котлона. Изваждаме дреболиите в чиния и ги оставяме за 40 минути да се охладят. Изхвърляме водата, в която са се варили дреболиите. Бутчето оставяме цяло, а сварената карантия нарязваме на дребно.
5. Към нарязаните съставки на набора за дроб-сарма, добавяме ориза, гъбите, лука и стафидите. Слагаме ги на дъното на дълбока тава за печене (с размери 40-25-7 см). Отгоре ги поръсваме със сол, червен пипер и зелените подправки. Добавяме 600 мл вода. Най-отгоре слагаме бутчето и внимателно поливаме всичко с олиото.
6. Ястието покриваме с алуминиево фолио за печене. Печем при 180 градуса, 90 минути. След това отстраняваме фолиото и връщаме за печене още 10 минути. (Така бутчето хваща приятна златиста коричка).
7. При сервиране отрязваме месото на порция и поднасяме върху "подложка" от дроб-сармата. По желание може да гарнираме с резен лимон.
Виж още: Как се прави плетен козунак
Източник: Kulinaria.bg
35 Коментара
This substance is just energizing and innovative. I have been settling on an institutional move and this has helped me with one angle. concierge doctor
We take the trifles and the meat off of the burner. After removing the trifles from the oven, we set them aside to cool for forty minutes. | tree felling west auckland
Howdy! I just want to give a huge thumbs up for the good data you have right here on this post.
https://www.faisalabadfabricstore.com/women-shalwar-kameez-designs/
You presented very nice food looks so very delicious. Thank you for sharing this. Lanai Screen repair Venice, FL
It's so kind of you! Gutter maintenance in Birmingham Alabama
Nice article, waiting for your another Canberra landscapers
Really nice article and helpful me Canberra landscapers
Great Post! I learned a lot from this, Thank you! Canberra landscapers
I thik this is very helpfull post Canberra landscapers
Thanks for letting us know. Tiler Adelaide
Please keep up the good work! drum lessons adelaide
Very informative content. Thanks. tow truck wollongong
What a great piece of article! seo adelaide
You presented your ideas and thoughts really well on the paper. Solar Panels Adelaide
Many many thanks to you! Cleaning Services Adelaide
It's so kind of you! Solar Panels Adelaide
Thanks for sharing! Sliding Doors Adelaide
Many thanks for sharing this! Adelaide Coolroom Hire
I am really impressed with your writing style. Keep it up! Landscapers Canberra
To be honest, I generally don’t read. But, this article caught my attention.seo adelaide
Very informative post! tiler melbourne
Thats what I was looking for! Somerton Park Air conditioning
Very useful and informative post! Tiling Townsville
I visited Your blog and got a massive number of informative articles. I read many articles carefully and got the information that I had been looking for for a long time. Hope you will write such a helpful article in future. Thanks for writing.Tilers in Hobart
Such a great post! Landscaping Henley Beach
Thanks for sharing this to public! Adelaide Landscaping
Excellent post! Concreters in Wollongong
Good to know about this! Tilers Wollongong Albion Park
Thanks for letting us know! Tiler Wollongong
Thanks for sharing! Tiler Adelaide
Actually, it's pretty good to see! Tiler Adelaide
I’m making a family blog and struggling to make it look great. https://www.basementrenovationsedmontonab.com/finished-basements
I want to learn how to cook that food. It looks really yummy! alberta septic systems
Great articles and great layout. Your blog post deserves all of the positive feedback it’s been getting. Norvic
Great articles and great layout. Your blog post deserves all of the positive feedback it’s been getting. Ned