1. диети
 2. Рецепти
 3. Био
 4. болести

Най-ново

Най-ново

Под напрежение - как реагира тялото ни на стреса?
Под напрежение - как реагира тялото ни на стреса?

Популярно

здравно болести

Всяка година около 500 деца със сърдечни малформации се раждат в България
Проблеми със сърцето

 • Под напрежение - как реагира тялото ни на стреса?
  Stresat savremenniya bich

  Стресът - съвременния бич

  Мускулите се напрягат, сърцето препуска, дъхът се учестява - всички познаваме тези симптоми и плащаме цената

  По какъв начин реагираме на стрес? Мускулите се напрягат, сърцето препуска, дъхът се учестява - всички познаваме тези симптоми. Хормоните подготвят тялото или за нападение или за отстъпление. Когато стесът се случва често - например при всекидневното придвижваме към и от работа - говорим за "хроничен стрес", който се отразява на цялостното здраве. Виждането, че стресът може да е стримулищ остана в 90-те. Днес знаем, че цената, която плащаме за хроничния стрес е висока. А ето и начина, по който напрежението се отразява на тялото ни.

  Хормоните и химикалите в тялото ни ... прочети още


 • Какво означават тези червени точки по кожата?
  Opasni li sa angiomite i tryabva li da se plashim ot tyah

  Опасни ли са ангиомите и трябва ли да се плашим от тях?

  Ако забележите по кожата си подобна червена точка, която се нарича ангиом, не се паникьосвайте, но се чувствайте предупредени

  Ангиомата е малко доброкачествено образувание, което се състои от кръвоносни съдове. За възникването им има две основни причини.

  1. Възрастта
  При повечето хора ангиомите се появяват след навършването на 30 години. По правило те приличат на малки рубинени пъпки и се появяват по тялото или ръцете. За появата им са отговорни измененията на кожата и кръвоносните съдове, настъпващи с годините.

  2. Нарушения в работата на организма или неправилен начин на живот
  Ако ангиомата изглежда като петно, от което излизат разклонения, тя може да свидетелства за проблем в работата на черния дроб, съдови ... прочети още


 • Ползата от мултивитамините е преувеличена
  Vitaminite nosyat golyama polza za kompaniyata proizvoditel

  Витамините носят голяма полза за компанията производител

  Това, което ви трябва, е една добра диета. Взимайки мултивитамини, вие изпишквате парите си в тоалетната без никаква полза

  На пазара се предлагат всякакви витамини, добавки и суплементи, но експертите поставят под съмнение тяхната ефективност и нуждата аптеките да са претъпкани с тях, пише "Гардиан".

  "Витамините са полезни за лечение на специфични проблеми, но повечето хора, които използват мултивитамините просто ги превръщат в много скъпа урина", заявява президентът на Австралийската медицинска асоциация, Майкъл Ганън.

  "Купуването на мултивитамини е от полза на компаниите, които ги произвеждат като повишават печалбата си, но за средния човек мултивитамините не носят никаква полза.

  Това, ... прочети още

Bulevard.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK