1. Финанси
 2. маркетинг и реклама
 3. компании
 4. работа
 5. медии
 6. Мениджмънт

Най-ново

За bulevard.bg

виж още

Най-ново

България продължава да изостава в иновациите спрямо ЕС
България продължава да изостава в иновациите спрямо ЕС

Популярно

лайфстайл

5 техники за моментално успокояване на гнева
"Да ти изпушат ушите"

 • България продължава да изостава в иновациите спрямо ЕС
  Rabota v zavod

  Работа в завод

  Швеция е лидер сред иноваторите в ЕС, а в глобален мащаб ЕС трябва да догонва Южна Корея и Япония

  България не показва никакво развитие в сферата на разработването и прилагането на иновации и остава в групата на "скромните иноватори" в ЕС. 

  Страната ни е в тази категория заедно с Румъния. Това сочат данни от сравнителния анализ на иновациите в ЕС, който бе представен от Еврокомисията в Брюксел. 

  През последната година резултатите в областта на иновациите в ЕС продължиха да бъдат добри, въпреки донякъде нееднаквия напредък, наблюдаван в Европа. Това е един от основните резултати от последния Европейския сравнителен анализ на иновациите. 

  Като ... прочети още


 • Как изглежда държавната администрация у нас в цифри
  Papka s dokumenti

  Папка с документи

  Докладът за състоянието на администрацията през 2016 г., приет от правителството, показва размерът на целия чиновнически апарат у нас, получаваните заплати и нивото на представяне на служителите

  До 4320 лева стига месечната заплата на чиновник в държавната администрация. Това показва Докладът за състоянието на администрацията през 2016 г., приет от правителството, пише в. "Труд".

  Максималното възнаграждение получават директорите на дирекции. След тях по заплати се нарежда главният секретар, който месечно взима до 3900 лв. Малко по-скромна е сумата за главен директор и ръководител на инспекторат - 3700 лева. До 2500 лв. стига заплатата на началник сектор, а на специалист - до 2200 лв. Старши счетоводител и старши вътрешен одитор получават до 1600 лв. на ... прочети още


 • Къде са работните места в България през лятото
  Grafiti po temata zaetost rastezh i investitsii

  Графити по темата "Заетост, растеж и инвестиции"

  Работодателите в Пловдив и Варна планират да предложат най-много възможности за работа през третото тримесечие, сочи обзорно изследване на "МенпауърГруп" за заетостта

  Работодателите в България отчитат положителни планове за наемане на служители през следващото тримесечие, сочат оповестените тази седмица резултати от обзорното изследване на "МенпауърГруп" за заетостта. От 620-те анкетирани работодатели 79% не очакват промяна в числеността на персонала, но 18% предвиждат да го увеличат, а едва 3% планират да го намалят.

  Така сезонно коригираната нетна прогноза за заетостта  в страната остава +12% за четвърто поредно тримесечие - най-високата стойност от началото на изследването преди повече от шест години.

  Резултатите от проучването ... прочети още

Bulevard.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK