1. Образование
 2. интернет
 3. IT
 4. Природа
 5. Космос
 6. Джаджи
 7. дизайн
 8. мобилни устройства

Най-ново

За bulevard.bg

виж още

Най-ново

25 хил. учители са на възраст за пенсиониране
25 хил. учители са на възраст за пенсиониране

Популярно

Иновации интернет

ЕС: Социалните мрежи трябва да се променят или ще има глоби
Социални мрежи

 • 25 хил. учители са на възраст за пенсиониране
  Klasna staya

  Класна стая

  Едва 400 са учителите до 25-годишна възраст, до 30 години са 2000

  От общо 91 500 учители в България 25 хил. са в пенсионна възраст (включително за ранно пенсиониране). Почти 20 хил. от учителите пък са на възраст над 60 години, а 1100 учители са на възраст над 66 години. Данните са на Синдиката "Образование" към КТ "Подкрепа".

  В позиция на профсъюза се посочва, че "по прогнозни данни на МОН учителите, които ще се пенсионират през 2017 г., ще бъдат 7000, но по данни на Синдиката "Образование" пенсионирани през 2016 г. са 9000, а за 2017 г. могат да достигнат 8000 души".

  Дефицитът в системата на образованието на млади ... прочети още


 • Учен: За да оцелеем на Марс, трябва генетично да изменим телата си
  Dyunite na mars

  Дюните на Марс

  Според полския учен Конрад Сочик оцеляването на хора на Марс би било невъзможно без промени в генетичния ни код заради много различните условия за живот на Червената планета

  Мечтите на човечеството да колониализира Марс става все по-близка. Големият въпрос обаче е дали след като изпратим хора на Червената планета, те ще могат да оцелеят. 

  Дори да се окаже технологично възможно да стигнем там в някое от следващите 1-2 десетилетия, според когнитивния учен Конрад Сочик от Университета за Информация и Технология в Полша - практическото оцеляване на космонавтите там би било невъзможно, пише сп. "Сайънс алърт".

  Според него едногодишните Марсови симулации-тренировки на Земята и дори дълготрайните престои на ... прочети още


 • Германия вдигна нивото на киберзаплаха
  Virus v mrezhata

  Вирус в Мрежата

  С наближаването на изборите за парламент в Германия са зачестили изключително много хакерските атаки към правителствени сайтове

  Германия вдига нивото на тревога срещу кибер атаки до "повишена готовност", съобщава германският в. Welt am Sonntag, позовавайки се на съобщение от правителствената пресслужба, според което в последните дни сайтовете на държавните институции са под постоянна атака.

  По думите на директор на Федералната служба по информационна сигурност (BSI) Арне Шьонбом ежедневно има отчетени атаки срещу правителствената мрежа.

  Службата е насрочила пресконференция за днес, която ще се проведе в рамките на CeBIT - най-голямото технологично изложение в страната. То бе открито в неделя от канцлера Ангела Меркел и ... прочети още

Bulevard.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK