Мъжете обожават да носят дънки. С какви обувки обаче? Ако това е въпросът, който ви тормози често, прочетете нашите модни съвети. С правилната комбинация на дънки и обувки ще получите елегантно или непринудено, но винаги стилно излъчване.

Дънките са законодателите в мъжкия гардероб и често са основа на личния стил. Прави класически модели, тесни дънки в градския тренд, разкроени модели с бунтарско намигване и скъсани дънки, при това в куп нюанси на синьото, сивото, черното, бялото... изборът е огромен. Независимо от кройката и орнаментите, дънките са удобни, здрави, практични. Те прилягат на всички стилове и видове тела, което също стои зад изключителната им популярност. Ето защо изборът на дънки е сред най-важните покупки за съвременния мъж. А след това идва и въпросът за обувките.

Изборът на обувки е важен, за да постигнете ежедневен, елегантен или пък полуофициален стил с прекрасните дънки на производители като G Star. Независимо дали сте фен на маратонките, ботите или мокасините, или търсите вдъхновение, разгледайте нашето ръководство за най-успешните комбинации на дънки на обувки, които да носите през всички сезони.  

Мокасини - царете на умната мода

Кожените мокасини са чудесен “партньор” на дънките, когато търсим визия за офиса или за по-специални поводи. Тъмнокафявите или черни мокасини с метални орнаменти подхождат най-вече на светлосини джинси. Може да ги носите с риза в неутрален цвят и тъмносиньо сако, например. Цветните мокасини, особено светлокафявото, са любими на мъжете - експериментатори. Останалата част от облеклото е семпла - риза, блуза тип “поло” или тънък пуловер. Не забравяйте и за кожения колан. Ако времето е студено и трябва да обуете чорапи, изберете чифт, който е с няколко нюанса по-тъмен от този на обувките.

С бели маратонки и изтъркани джинси

В последните години не само възродените дамски бели кецове задават тенденциите, но и мъжките им аналози. С текстилна или кожена горна част и гумена подметка, тези обувки, съчетани със светлосини вталени дънки, създават печеливша комбинация всеки път. Маратонките и дънките се съчетават добре с тениска, тънък пуловер и суитшърт или парка. За по-елегантна визия, заложете на риза с яка, сако или блейзър. Ако сте моден маниак, комбинирайте 7/8 дънки с велурени кецове в пастелни цветове, цветна риза и свободна жилетка.

Любителите на шарените маратонки с подчертано спортна визия, като например баскетболните обувки, трябва да внимателно да балансират цветовата гама на дрехите, за да избегнат претрупване.

Боти и ботуши

С тази комбинация няма да сгрешите. Изчистените боти “Челси” с ластична вложка по глезена са идеални за ежедневните задачи през студените сезони. Ботите от велур създават чаровно присъствие и игра на текстури, докато черните кожени ботуши са по-предпочитани за дъждовните и снежни дни. Подобро на черните сникърси, тези модели са ефективни, когато контрастират с бели или светлосини джинси.

Носете дънките с пуснати или навити крачоли - зависи от вас. Остава да изберете точното палто или блейзър, за да завършите визията си. Туристическите ботуши с пухена подплата и многослойна подметка с дебели грайфери, особено в оранжеви и червени нюанси, са отделна стилова единица и се съчетават добре с пуловери с дебела плетка, парки и пухени якета.

Кожени затворени обувки

Официалните мъжки обувки далеч не са само за специални поводи. Напротив! Комбинирани с дънки, те създават елегантна визия. В случая заложете на прави кройки и по-тъмни цветове на дънките - черно или тъмносиньо. Класическите “броги” с декоративни перфорации на кожените вложки и обувките тип “Оксфорд” ще ви помогнат да изглеждате отлично. Макар черното да е основният цвят, помислете за чифтове в светлокафяво, бордо и тъмносиво. Така ще имате уникални стилови комбинации. Същото важи и за обувките с текстури и орнаменти - връзки, капси, цветни вложки, метални елементи и други.

Сандали и еспадрили

През лятото най-добрите приятели на джинсите са кожените сандали и еспадрилите. Независимо дали отивате в офиса или на лятна вечеря, на парти край басейна или на разходка с лодка в морето, комбинацията от деним и еспадрили няма да ви подведе. За още по-лека визия заложете на кожени сандали с ленена риза, къси дънкови панталони и сламена шапка.

Дънки може да носите буквално с всякакви обувки. Затова пробвайте различни комбинации и намерете тази, която ви кара да се чувствате уверени, стилни и себе си.