1. България
 2. ЕС
 3. свят
 4. общество
 5. коментари

Най-ново

За bulevard.bg

виж още

Най-ново

До 5 години се пенсионират около 40% от лекарите в България
До 5 години се пенсионират около 40% от лекарите в България

Популярно

БГ и свят България

Може и да се разминем с машинното гласуване
Как работи машинното гласуване

 • До 5 години се пенсионират около 40% от лекарите в България
  Lekar

  Лекар

  Въпреки че има сериозен интерес към медицинските университети у нас, се наблюдава сериозно застаряване на действително практикуващите лекари в България

  Между 30 и 40% от българските лекари ще се пенсионират в в следващите 5 години. Това обяви ректорът на Медицински университет - Варна проф. Красимир Иванов след среща на ректорите на медицински висши училища с образователния министър Николай Денков.

  Ръководствата на ВУЗ-овете се обединиха около идеята, че за да бъдат привлечени повече студенти, трябва да се запази балансът между прием и финансиране.

  Според професор Красимир Иванов проблемите в системата на обучение на медицинските кадри са много, но пък желаещите да учат за лекари също са много.

  ... прочети още


 • Какви са нарушенията на кабинета "Борисов 2"
  Ognyan gerdzhikov predstavya reviziyata na kabineta borisov 2

  Огнян Герджиков представя ревизията на кабинета "Борисов 2"

  Ревизията на служебното правителство показва редица нарушения, като най-много са те във военното министерство

  Министерствата на отбраната, икономиката, здравеопазването, земеделието, регионалното развитие и вътрешните работи са установени тежки нарушения при провеждането на обществени поръчки през предходните две години. Това е изводът от проверките, които служебното правителство направи за две седмици, а резюме на резултатите беше обявено тази сутрин от премиера Огнян Герджиков.

  Най-тежко се оказва положението в Министерството на отбраната, водено през последните две години от Николай Ненчев от квотата на Реформаторския блок. Анализът показва, че през 2016 г. са проведени 113 процедури за възлагане ... прочети още


 • Край с разностилието в центъра на София
  Ulitsa graf ignatiev

  Улица "Граф Игнатиев"

  Собствениците на сгради по улица "Граф Игнатиев” ще могат да боядисват фасадите си само в шест цветови палитри. Сред тях преобладават предимно пастелни тонове и бяло

  Столична община планира да обнови фасадите на сградите в самия исторически център на София. Ще бъдат обновени емблематичните улици "Граф Игнатиев" и "Солунска". Това съобщиха Topnovini.bg и "Монитор", като се позовават на главния архитект на Столична община Здравко Здравков.

  Собствениците на сгради по улица "Граф Игнатиев” ще могат да боядисват фасадите си само в шест цветови палитри, като всяка от тях ще е с по 10 нюанса. Сред тях преобладават предимно пастелни тонове - бяло, охра, зелено.

  От общината вече са разработили пилотен проект за улиците "Граф ... прочети още

Bulevard.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK