Лили Джеймс, Кейт Маккинън и Химеш Пател имат главни роли в романтичната комедия от сценариста на "Наистина любов", "Нотинг хил" и "Четири сватби и едно погребение", с българско заглавие "Вчера си е за вчера"

Yesterday (Вчера), по едноименната песен на "Бийтълс", е новият филм и сценариста Ричард Къртис, който стои зад някои хитови британски романтични комедии като "Четири сватби и едно погребение", "Наистина любов" и "Нотинг хил".

Режисира Дани Бойл, който - след Дев Пател в отличената си с осем награди "Оскар" индийска драма "Беднякът милионер" - отново избира за главната роля актьор с това фамилно име и такъв произход.

Филмът, романтична комедия с елементи на фантастика, представя историята на Джак Малик (Химеш Пател от сериала на Би Би Си Eastenders), който след глобален инцидент се оказва единственият човек на света, за когото "Бийтълс" са съществували...

Песните на Ленън и Маккартни му носят невероятен успех и той най-после успява да изгради музикалната кариера, към която се стреми. Дали обаче някой няма да го обвини в плагиатство...? 

На 28-годишния Пател партнират Лили Джеймс (Mamma Mia 2) и американската комедийна актриса Кейт Маккинън, а в като себе си се появяват тв водещият Джеймс Кордън и попзвездата Ед Шийрън, който кани главния герой да подгрява негов концерт и му препоръчва да преправи припева на песента Hey, Jude ("Хей, Джуд", написана от Пол Маккартни за малкия Джулиан Ленън) на Hey, Dude - "Хей, пич".

В актьорския състав е още Джоел Фрай, популярен като Хиздар зо Лорак в сериала "Игра на тронове".

Близо 1/3 от бюджета на филма е отишъл за уреждане на авторските права. Благодарение на това обаче от екрана песните на "ливърпулската четворка" звучат в нови версии, изпълнени от Химеш Пател.

Освен на заглавната Yesterday, за която актьорът снима и видеоклип в легендарното лондонско звукозаписно студио "Аби Роуд", специално внимание в отделните сцени е обърнато на Let It Be, Help, I Wanna Hold Your Hand, She Loves You, All You Need is Love и Obladi, Oblada.

Рекламиран като рок комедия за музиката, мечтите, приятелството и дългия, криволичещ път към любовта на живота ти, "Вчера си е за вчера" е по кината у нас от този петък, 5 юли.