Режисьорът на "Последните джедаи" е натоварен с разработването на героите и сюжета за изцяло нова трилогия "Междузвездни войни", ситуирана в другия край на далечната галактика

"Лукасфилм" изглежда нямат късмет с младите режисьори, които трябва да влязат в обувките на Джордж Лукас и да заснемат продължението на космическата му сага - Крис Милър и Фил Лорд бяха уволнени от предисторията на Хан Соло и заменени с ветерана Рон Хауърд, а Гарет Едуардс беше накаран да доснима "Rogue One - история от "Междузвездни войни", за да придобие филмът окончателния вид, който го нареди сред най-касовите заглавия на 2016 г.

Виж още: Дарт Вейдър отива при Мики Маус

Междувременно Джош Транк ("Фантастичната четворка") се размина със самостоятелния филм за ловеца на глави Боба Фет, а Колин Тревъроу ("Джурасик свят") се оттегли от очаквания през 2019 г. "Епизод IX", където на режисьорския стол отново седна Джей Джей Ейбрамс ("Междузвездни войни, епизод VII: Силата се пробужда").

Случаят с Райън Джонсън ("Looper: Убиец във времето") обаче не е такъв. Като набор 1973-та той помни първите филми от космическата сага, на които е бил фен като дете, а рожденият му ден е на 17 декември, когато по кината вече ще е неговият "Междузвездни войни, епизод VIII - Последните джедаи".

От "Дисни" не изчакаха премиерата и вече оповестиха, че той и партньорът му в продуцирането Рам Бергман са поканени да разработят изцяло нова Star Wars трилогия. Действието трябва да се развива в другия край на далечната галактика, със съвсем различни персонажи от героите на оригиналната трилогия (Епизод IV-VI) и предисторията й (Епизод I-III), замислени и реализирани от Джордж Лукас.

Видео: Star Wars революцията в спецефектите

Още преди излизането на тазгодишния филм, продуцентите обявиха, че се гордеят с резултата, а президентката на "Лукасфилм" Катлийн Кенеди похвали визионерския подход на Джонсън към онова, което той нарича "най-мащабната съвременна митология".

"Той е творческа сила и да го гледам как майсторски изпипва "Последните джедаи" от началото до края беше сред най-големите радости в кариерата ми. Райън ще нарисува невероятни неща върху празното платно на тази нова трилогия", убедена е продуцентката.

Виж още: "Междузвездни войни: Последните джедаи" в любопитни факти

Подобни дългосрочни ангажименти обаче невинаги завършват успешно - след лошите отзиви за римейка на "Мумията" Алекс Кърцман се отказа от продуцирането на цялата поредица за чудовищата на киностудия "Юнивърсъл".

"Дисни" вече пробваха разширяване на Star Wars вселената с анимационни сериали като "Междузвездни войни: Бунтовниците".

Виж още: Новите "Междузвездни войни" са цял нов свят