Започнаха снимките на предисторията Rogue One, а междувременно бяха анонсирани нови Star Wars атракциони в "Дисниленд"

D23 - изложението на "Дисни", което се провежда на всеки две години в Калифорния, - донесе няколко новини около "Междузвездни войни".

Обявен беше стартът на снимките за предисторията Rogue One, чийто режисьор е Гарет Едуардс ("Годзила"), а част от актьорския състав беше показан на първи кадър.

Действието във филма се развива преди "Епизод IV: Нова надежда" (1977) и показва как бунтовниците успяват да откраднат плановете за Звездата на смъртта. Премиерата е насрочена за 16 декември 2016 г.

Виж още: "Star Wars: Концертът" и у нас догодина

На снимката, от ляво на дясно, са: Риз Ахмед ("Лешояда"), мексиканецът Диего Луна ("Елизиум"), номинираната за "Оскар" Фелисити Джоунс ("Теорията на всичко"), Цзян Вен и Дони Йен.

Сред звездните имена личат още носителят на "Оскар" Форест Уитакър ("Последният крал на Шотландия"), номинираният за "Еми" Бен Менделсън (Bloodline) и Алън Тудик (сериала Firefly).

Виж още: Кой кой е в новите "Междузвездни войни"

"Навлизаме в нова територия, която изследва конфликта през призмата на една наземна война, без да губи от атмосферата на "Междузвездни войни", позната така добре на феновете. Гарет е голям новатор като режисьор и се вълнувам да работя с него и невероятния актьорски състав, който сме събрали", коментира продуцентката Катлийн Кенеди, която ръководи "Лукасфилм".

Междувременно стана известен и режисьорът на "Междузвездни войни: Епизод IX", който трябва да излезе на голям екран през 2019 г. като последен от петте филма, планирани за пет години напред. Това е Колин Тревъроу ("Джурасик свят"), който споделя:

"Натоварени сме със задачата да разкажем нови истории на едно по-младо поколение, защото и то заслужава онова, което ние имахме - собствена митология. Ще го направим, като се възползваме от нещо, което Джордж Лукас подари на всеки от нас: безкрайно въображение, изобретателност и надежда."

Виж още: Любопитни факти за старата трилогия

"Епизод IX" приключва третата трилогия от космическата сага, която тръгва с "Междузвездни войни: Силата се пробужда" от 18 декември на 3D, IMAX 3D и 4DX.

Като специална изненада за феновете режисьорът на тазгодишния седми филм Джей Джей Ейбрамс представи лично новите попълнения в актьорския състав (от ляво на дясно): Оскар Айзък, Джон Бойега, Лупита Нионго и Дейзи Ридли. Към тях на сцената (крайният вдясно) се присъедини ветеранът Харисън Форд, който това лято навърши 73.

Междувременно фантастичният свят на "Междузвездни войни" оживява в нов атракцион за "Дисниленд", щата Калифорния, и за холивудската студия на "Дисни" във Флорида. Строежът се очаква да започне през 2017 г., а да отвори врати - чак през 2019-а.

Виж още: 30 факта за новите "Междузвездни войни"

Там посетителите ще имат възможност да пилотират сами кораба на Хан Соло "Хилядолетния сокол", ситуиран в пограничен град на далечната галактика.