Джей Джей Ейбрамс повдигна още малко завесата за "Епизод VII - Силата се пробужда".

Всъщност режисьорът не възнамерявал да пуска подгряващ трейлър, но от "Дисни" настояли - отчасти заради интереса на феновете, но и тъй като според тях филмът струва 4 млрд. долара (колкото платиха за покупката на "Лукасфилм" и правата върху поредицата).

Така Джей Джей Ейбрамс се принуди да покаже няколко от новите персонажи, а сега разкри и имената им в колекционерски карти с поредни номера, които също имали значение за сюжета.

До премиерата през декември 2015 остава цяла година, така че ще трябва да се примирим с подаването на информация "на час по лъжичка".

Виж още: Ето ги актьорите от "Междузвездни войни-7"!

Първото непознато лице в 100-секундния трейлър е чернокожият Джон Бойега в униформата на имперски щурмовак. Допълнително научаваме, че героят му се казва Фин (с карта 76) и е толкова уплашен, защото е беглец.

Това повдига допълнителни въпроси около съдбата на редовите войници на Империята след битката при Ендор в "Епизод VI: Завръщането на джедаите".

C-3PO, който се играе от Антъни Даниълс, наричахме просто Трипио, а R2-D2, в чиято роля влиза Кени Бейкър - Арту-Диту, или само Арту.

Затова допускаме, че новият дроид BB-8 ще стане популярен с името Биби-Ейт, като засега ни прилича на компютърно генериран персонаж без човешко участие. Картата му е под номер 11.

Звездата от "Истинският Люин Дейвис" и предстоящия "Най-бруталната година" Оскар Айзък се появи в трейлъра като пилот на някогашен бунтовнически X-изтребител.

Режисьорът Джей Джей Ейбрамс разкрива, че героят му се нарича По Дамерън, а картата му е под номер 53.

Айзък впрочем взима участие и в новия анимационен сериал "Междузвездни войни Бунтовниците" (по "Дисни ченъл" тази есен). Там озвучава Инквизитора, който размахва двоен меч и е натоварен от Императора, заедно с щурмоваците, да прочисти Галактиката от джедаите, оцелели след "Епизод III: Отмъщението на ситите".

След излизането на трейлъра за "Силата се пробужда" много слухове има около фигурата в черна наметка с качулка, която вади T-образен светлинен меч в заснежена гора.

Ръстът предизвика догадки, че вероятно това е 190-сантиметровия Адам Драйвър, но според сп. "Емпайър" това може да е и някой друг от новодошлите актьори, например Анди Съркис или Макс фон Сюдов.

Картата разкрива, че героят се нарича Кайло Рен, а номерът му е 67.

Героинята на Дейзи Ридли, която се мята на спидер в подгряващия трейлър, се нарича Рей, а картата й е номер 74.

Първите предположения за нея бяха, че е дъщерята на Хан Соло и принцеса Лея. При липсата на фамилно име Соло това засега също е хипотеза. 

Виж още: Любопитни факти за старите лица от "Междузвездни войни"

По принцип според поредицата книги, които продължиха историята след "Завръщането на джедаите" Соло и Лея имат три деца: близнаците Джейна и Джейсън плюс още един син, кръстен на дядо си - Анакин. Създателите на новата трилогия обаче дадоха ясно да се разбере, че няма да следват литературните източници.