Режисьорът Джей Джей Ейбрамс анонсира официално кои са новите лица в продължението на старата трилогия и героите, които се завръщат 31 години след Епизод VI

На 25 май се навършват 31 години от премиерата на "Завръщането на джедаите", а сега принцеса Лея (Кари Фишър), Люк Скайуокър (Марк Хамил) и Хан Соло (Харисън Форд) застават отново пред камерите.

Към тях се присъединяват верните им спътници - уукито Чубака (Питър Мейхю) и дроидите Трипио (Антъни Даниелс) и R2-D2 (Кени Бейкър), които имаха малко участие и в предисторията, пусната в кината през 1999-2005 г. Последната им поява заедно обаче бе именно в "Завръщането на джедаите".

На разпространения черно-бял кадър от груповото четене на сценария са и новите попълнения в актьорския състав: тъмнокожият британец от нигерийски произход Джон Бойега (Attack the Block), Адам Драйвър (сериала "Момичета"), Оскар Айзъкс ("Истинският Люин Дейвис"), Анди Съркис (трилогиите "Властелинът на пръстените" и "Хобит"), Домнал Глийсън ("Въпрос на време").

Специално място сред тях заема ветеранът от филмите на Бергман, шведският актьор Макс фон Сюдов, който е на 85. Единствената дама е младата дебютантка Дейзи Ридли. 

В официалното съобщение режисьорът Джей Джей Ейбрамс (новите "Стар трек") обявява, че снимките на "Междузвездни войни: Епизод VII" започват до две седмици, като допълва: "Едновременно вълнуващо и необичайно е да гледаш как любимите лица от оригиналния състав и тези блестящи нови актьори се събират, за да възкресят този свят за пореден път."

Дарт Вейдър вече е покойник и няма да участва в новия филм, чиято премиера е насрочена за декември 2015, но пък бе първият герой от сагата с автопортрет в "Инстаграм". Текстът към снимката, заснета в току-що превзетия бунтовнически кораб от началото на "Междузвездна война" (1977), гласеше: "Пореден ден в офиса!"

Джей Джей е и съавтор на новия сценарий заедно с ветерана на поредицата Лорънс Каздън, работил по "Империята отвръща на удара" (1980), "Завръщането на джедаите" (1983) и "Похитители на изчезналия кивот".

Режисьорът е и продуцент заедно с Катлийн Кенеди и Брайън Бърк, а композитор отново е Джон Уилямс, чиято музика към предишните шест филма днес се изпълнява от симфонични оркестри по цял свят, включително и у нас.