Съпругът на попзвездата я убедил да участва в новото парче на колегата му рапър, който се завърна с девети студиен албум - Revival (Възраждане), включващ още колаборации с Ед Шийрън, Пинк, Алиша Кийс

Четири години след The Marshall Mathers LP 2 , който включваше дуета с Риана Monster, Еминем се завърна с деветия си студиен албум Revival (Възраждане), продуциран от Д-р Дре и Рик Рубин.

Колегата му Джей Зи, продуцент и откривател на Риана, сега е убедил и съпругата си Бийонсе за общо парче с белия рапър. Баладата Walk On Water е само един от дуетите в албума, който съдържа 19 парчета и колаборации с още попзвезди като Алиша Кийс, Пинк и Ед Шийрън, най-търсеното музикално име през отминалата година.

Премиерата на песента се състоя в началото на ноември на Европейските музикални награди на MTV в Лондон. Женският вокал тогава и в следващите сценични изяви се изпълняваше от Скайлър Грей, която също е взела участие в новия албум на Еминем.

"Ходя по водата / Но не съм Исус / Ходя по водата / Но само когато замръзне / Защото съм просто човек, като вас / И също греша, макар да не подозирате колко", се пее в партията на Бийонсе.

На церемонията в британската столица Еминем беше отличен със статуетка в хип-хоп категорията. На 45-годишна възраст Маршъл Мадърс III, както е истинското му име, демонстрира и нов имидж, вече като брюнет.

Той напомни за себе си и по-рано, на наградите на Black Entertainment Television (BET), когато се включи от Детройт, за да импровизира гневни рими против президента на САЩ Доналд Тръмп.