"Последните джедаи" е заглавието на Star Wars: Епизод VIII, който идва по кината в средата на декември. Вижте трейлърите, задкулисно видео, всички плакати с главните действащи лица и специалния клип в памет на принцеса Лея

"Междузвездни войни: Последните джедаи" идва по кината чак в средата на декември, но билетите са в продажба от днес, за да видим дали ще подобри рекорда на "Силата се пробужда" (2015), който стана най-касовият Star Wars филм.

Виж още: "Междузвездни войни: Последните джедаи" в любопитни факти

Както стана известно още в началото на годината, заглавието The Last Jedi може да се тълкува както в множествено, така и в единствено число. Пълният трейлър (горе) повдига още завесата - за предателство, неочаквани съюзи и поне една възможна смърт, - но режисьорът не съветва да го гледате, ако искате да останете изненадани.

Райън Джонсън, работил последно по "Looper: Убиец във времето" и епизоди от сериала "В обувките на Сатаната", твърди, че е придал на историята шокиращ обрат, който обаче е същевременно искрен и реалистичен...

Видео: Райън Джонсън е новият Джордж Лукас

Триминутното видео от снимачната площадка, показано от "Дисни" на изложението D23 в Анахайм през лятото, пък предупреди, че сюжетът на "Последните джедаи" е неочакван дори за актьорите, които се снимат в поредицата от самото й начало - но напълно оправдан от драматургична гледна точка.

Задкулисните кадри допълниха подгряващия трейлър за Епизод VIII, представен на Star Wars Celebration 2017 през април - месец преди 40-годишнината от премиерата на космическата сага, която шества по кината от май 1977.

Остарелият Люк Скайуокър имаше последната дума в тийзъра, но репликата му "Време е джедаите да приключат..." изглеждаше недовършена и остави повече въпроси, отколкото отговори.

</p>

Виж още: Любопитно за старите "Междузвездни войни" и 30 факта за "Силата се пробужда"

Новите актьорски попълнения включват Кели Мари Тран в ролята на Роуз Тико, служител по поддръжката в базата на Съпротивата, която позира за корицата на "Венити феър" до Оскар Айзък (Поу Дамерън) и Джон Бойега (Фин).

Към екипа са се присъединили и утвърдени звезди като Бенисио дел Торо в ролята на загадъчния Ди Джей и Лора Дърн, която играе вицеадмирал Адилин Холдо. Техните първи снимки от фотосесията пред Ани Лейбовиц също се появиха в юбилейния Star Wars брой на списанието.

Трейлърите ни връщат към финала на предишния филм и манастира на ирландския остров Скелиг, където последният джедай Скайуокър (Марк Хамил) живее като отшелник. Именно там младата Рей (Дейзи Ридли) му носи светлинния меч, с който по-рано влезе в дуел с Кайло Рен / Бен Соло (Адам Драйвър).

Лицата на тримата бяха и върху първия плакат за Епизод VIII.

На индивидуалните постери са още героите на Джон Бойега и Оскар Айзък плюс принцесата от старата трилогия, сега генерал Лея Органа - в последния филм на покойната Кари Фишър.

Виж още: Кокаин, хероин и екстази спрели сърцето на Кари Фишър

През април в Орландо беше показан и петминутен клип в памет на актрисата, която си отиде в края на миналата година от инфаркт, след като засне сцените си за "Последните джедаи".

Продуцентката Катлийн Кенеди бе категорична, че участието й в космическата сага приключва преди следващия Епизод IX, очакван през 2019 г.

Виж още: Филмът за Хан Соло няма да е комедия

Лея е и в центъра на финалния плакат с всички герои от "Последните джедаи" - трогателен жест към героинята, оценен високо от феновете.