Мелани и Антонио, Мика и Иво, Марая и Ник вече не са двойки. Виж и кои други знаменитости скъсаха с половинките си през изминалата година

Октомври. По кината излиза фантастиката Automata, снимана у нас, с българско заглавие "Живи машини". Близо 20 години след Two Much, който ги събра и в живота, Мелани Грифит и Антонио Бандерас си партнират за последно преди развода си, обявен по-рано тази година.

Новини за звездни раздели продължават да излизат и в предколедните дни, които се смятат за критични по отношение на връзките.

Миналия месец Робин Райт ("Къща от карти") сложи край на годежа си с Бен Фостър, ангажиран да играе Ланс Армстронг в биографичен филм за колоездача. Тя бе омъжена дълги години за Шон Пен, който след развода тръгна с друга колежка - Чарлийз Терон.

Още едно актьорско семейство - младите Евън Рейчъл Уд и Джейми Бел, също вече не са заедно. Двамата бяха женени от близо две години и имат момченце.

Фронтменът на "Мюз" Мат Белами и носителката на "Оскар" Кейт Хъдсън така и не стигнаха до венчило, въпреки че бяха сгодени от 2011-а и имат 3-годишен син. Сега той работи по следващия албум на групата, а актрисата бе забелязана в компанията на танцьор от телевизионно риалити.

Кейт Хъдсън на "Оскарите"... сама

Виж още: Защо Дженифър Лорънс се е снимала гола

Крис Мартин и Гуинет Полтроу въведоха термина "conscious uncoupling" (отговорно раздалечаване), с който оповестиха, че слагат край на над 10-годишния си брак. Фронтменът на "Колдплей" тръгна с друга актриса, Дженифър Лорънс, но двамата се разделиха още преди да успеят да афишират връзката си.

Снимката, с която Крис и Гуинет оповестиха раздялата си в нейния сайт Goop

Дженифър Лопес успя най-сетне да финализира развода с Марк Антъни, като междувременно сложи край на 2-годишната си заигравка с доста по-младия от нея танцьор Каспър Смарт. На 45 Джей Ло издаде поредния си албум плюс автобиографична книга - и доказа, че няма нужда от мъж до себе си, за да изглежда великолепно.

Ник Канън и Марая Кери - друга възрастово неравностойна двойка, са в развод след 6-годишен брак, от който имат близнаци. През лятото водещият на популярно тв риалити призна, че не живее с жена си от месеци, а сега на ход са адвокатите им.

Въпреки раздялата с годеника си София Вергара имаше страхотна година. На нейния бивш му остана само да коментира, че напълно разбира защо точно сега не й се иска да му роди дете - тя оглави списъка с най-високоплатените актьори и си намери ново гадже, при това колега: сексапилния Джо Манганиело ("Професия: стриптийзьор").

София и Джо на ваканция в Мексико

Слуховете за разрив между най-успешната двойка - Джей Зи и Бийонсе, се оказаха въздух под налягане, но допринесоха за още по-големия успех на съвместното им турне. Други рапъри обаче предадоха интимния фронт.

Ная Ривера от сериала "Клуб Веселие" развали годежа си с Биг Шон, но рапърът вече е с по-актуална звезда - Ариана Гранде.

"Той ми изневери" - тази е причината бившата приятелка на Кание Уест, Амбър Роуз, да сложи край на брака си с Уиз Халифа през септември.

Годежът между Джордин Спаркс и Джейсън Деруло приключи също през септември, а изпълнителят призна, че натискът да предложи брак му дошъл в повече. Годината бе особено успешна за него - хитът му със Снуп Дог Wiggle, който  гледан над 400 млн. пъти и влезе в Топ 10 на YouTube.

Виж още: Развод в деня на сватбата

След като се превърна в поредната ВИП бройка на Джон Мейър, Кейти Пери се концентрира върху кариерата си и завърши годината с най-гледаното видео в YouTube - Dark Horse.

Джон Мейър и Кейти Пери в клипа към песента му с нейно участие Who You Love

Тейлър Суифт пък се принуди да оповести, че в момента няма гадже - нито мъж, нито жена, след като клюкарите я свързаха със супермоделката Карли Клос, по примера на друга подобна връзка, между актрисата Мишел Родригес и Кара Делевин.

Най-шумната раздяла обаче бе между Пола Патън и певеца Робин Тик, който изпя хита на 2013-а Blurred Lines. От февруари насам той прави отчаяни опити да спечели жена си обратно, като записа и цял албум, кръстен на нея - Paula. Продажбите му обаче са слаби, а през октомври актрисата, която е ученическата му любов, подаде молба за развод.

Последна засега в списъка със звездните раздели през 2014 г. е Ема Уотсън ("Хари Потър"), която скъсала с приятеля си Матю Джани, тъй като не можела да съчетае ангажиментите си в киното със студентстването му в Оксфорд. Двамата бяха заедно от около година.

Леонардо ДиКаприо, който прехвърли 40-те, прекара 19 месеца в прегръдките на поредния топмодел - германката Тони Гарн, но по всичко личи, че и тя не е жената на живота му.

У нас: Диляна Попова роди момченце от Асен Блатечки, който обаче се върна при жена си, с която го свързва и работата му. Мика Стоичкова и Иво Аръков се разделиха по взаимно съгласие, но продължиха да бъдат тема в медиите заради участието на актьора във "ВИП брадър".

В риалити шоуто беше и друга двойка в състояние на разпад - Жени Калканджиева и съпругът й Тачо. Двамата се класираха четвърти въпреки сътресенията, които съпътстват брака им от известно време.