Аштън Къчър и Джон Крайър продължават да са тв актьорите с най-високи хонорари, но една жена ги изпревари по приходи...

София Вергара оглави тези дни за трети път списъка на сп. "Форбс" с най-високоплатените тв актриси. За година сексапилната латина е изкарала 37 млн. долара - близо три пъти повече от следващата в класацията, Маришка Харгитай от "Закон и ред: Специални разследвания", спечелила за същия период "едва" 13 млн.

42-годишната актриса е родом от Колумбия, подобно на своята героиня Глория Делгадо-Причет от "Модерно семейство" - отличен за пореден път тази година на наградите "Еми" като най-добър комедиен сериал в САЩ.

В дългата си бяла рокля от Роберто Кавали тя предизвика фурор не само на червения килим преди церемонията, а и на сцената - след като се въртя две минути на пиедестал, докато президентът на тв академията Брус Розенблум произнасяше ежегодната си реч. Този режисьорски ход обаче предизвика и немалко обвинения в сексизъм.

Кариерата й започва като модел и тв водеща, а по кината може да сте я гледали във филми като "Смърфовете", "Новогодишна нощ", "Мачете убива", "Жиголо на средна възраст". Напоследък се снима cъщо в кулинарния Chef на Джон Фавро и партнира на Джейсън Стейтъм в кримитрилъра Wild Card.

По-забележимо е присъствието й в класациите на мъжките списания за сексапил, а през 2012-а тя оглави и читателската класация на AskMen.com за най-желаната жена в света.

През май т.г. Вергара развали годежа си с бизнесмена Ник Лоб, но още в началото на лятото афишира своята нова любов - актьорът от "Професия: стриптийзьор" и сериала "Истинска кръв" Джо Манганиело.

Тези дни двойката беше на ваканция в Мексико, с която София се похвали и в социалните мрежи

В "Модерно семейство" тя е младата съпруга на застаряващия глава на фамилията Джей (Ед О'Нийл от култовия ситком "Женени, с деца").

Фотогалерия: Новото семейство на Ал Бънди

Там тя печели по 325 хил. долара на епизод, но доходите, с които изпреварва дори най-високоплатените актьори (отново Аштън Къчър и Джон Крайър от "Двама мъже и половина", съответно с 26 и 19 млн. долара), идват не само от тв хонорара й.

София с тв семейството си: Ед О'Нийл и малкия Рико Родригес

Бизнес начинанията й, сред които испаноезичен сайт за технологични новини, се управляват от фирмата й за маркетинг и импресарска дейност Latin World Entertainment, основана още през 1994-та.

През април Вергара пусна първия си парфюм, Sofia, вдъхновен от скъпоценните камъни, на които е най-богата родината й - изумрудите. Това е парфюм за жената, която иска да се чувства неустоима, обяснява актрисата.

Иначе тя е рекламно лице на диетичната пепси кола, козметиката CoverGirl, телекомуникационния оператор AT&T и веригата магазини Kmart, а в най-новата кампания на Head & Shoulders позира с още осем свои роднини и се хвали, че само един от тях (ясно кой) не ползва продуктите за коса от известната марка.