Някои от чакащите си пазят място още от 31 август

Вече има опашки за новия iPhone 6 на Пето авеню в Ню Йорк, където се намира най-известният магазин на компанията, съобщава CNBC.

Нетърпеливите фенове на компанията са заели местата си в очакване, въпреки че не се знае нито как ще изглежда, нито колко ще струва новият телефон.

В репортажа на CNBC се споменава, че някои стоят на опашката от 31 август. Чакащите знаят, че от "Епъл" нямат намерение да пускат iPhone 6 в продажба веднага след представянето, но желанието им е да подобрят предишния рекорд, в който група фенове чакаха излизането на миналогодишните iPhone 5s и iPhone 5c в продължение на 18 дни.

Предполага се, че продажбите на смартфона ще започнат на 19 септември. За сметка на това пък метеорологичните прогнози показват, че температурата в Ню Йорк ще достигне 33 градуса.

Виж още: "Епъл" превръща новия iPhone 6 в мобилен портфейл

Вече се знае, че 4,7-инчовият iPhone 6 ще бъде оборудван с 64-битовия A8 процесор, 13-мегапикселова камера и батерия с обем 1810 мАч. От своя страна, 5,5-инчовият модел, който  вероятно ще се нарича iPhone 6L, ще е с 2915 мАч батерия. 

Също така, официално беше потвърдено, че презентацията на Apple iPhone 6 ще се проведе на 9 септември. 

Виж още: "Епъл" даде дата за представяне на новия iPhone 6