Актрисата и рокпевецът оповестиха, че се разделят след 10 години брак и две деца

В новия сингъл на "Колдплей" Magic Крис Мартин пее, че сърцето му е разбито. Оказва се, че трябва да приемаме текста буквално - според източници, близки до семейството, той правел всичко възможно да спаси връзката си с Гуинет Полтроу, но без успех.

С тъга в сърцата си решихме да се разделим, споделят двамата в изявление, поместено на сайта й Goop. Те разкриват как вече над една година полагат усилия да изгладят отнощенията си, но стигнали до извода, че ще останат разделени, макар все още да се обичат много.

"Винаги ще си останем семейство и сега в много отношения сме по-близки от когато и да било. На първо място сме родители на две чудесни деца и молим в тези трудни за нас времена да уважавате нашето и тяхното лично пространство", казват още Гуинет и Крис.

Смята се, че именно той й помогнал да преодолее мъката след смъртта на баща й, режисьора Брус Полтроу. Песента на "Колдплей" Fix You, една от най-любимите на феновете им, била написана именно за нея.

Полтроу, която вече е на 41, и по-младият от нея Мартин, наскоро навършил 37, се ожениха на тайна церемония през декември 2003-та. Имат 9-годишна дъщеря на име Епъл, а синът им Моузес (кръстен на друга песен, която Крис посветил на жена си) е вече на седем.

Още през 2012 г. се заговори, че Мартин е имал извънбрачна връзка с актрисата Кейт Босуърт, но той бе категоричен, че жената в живота му е само една. 

Виж още: Пролетният микс на Гуинет Полтроу

Междувременно Гуинет също пропя и гостува редовно в музикалния сериал "Клуб Веселие".

На 19 май излиза новият, шести албум на "Колдплей" Ghost Stories, от който Magic е първи сингъл. 

Друга известна двойка, състояща се от холивудска актриса и фронтмен на британска рокгрупа, също се смята за застрашена от разпадане.

Кейт Хъдсън и певецът на "Мюз" Мат Белами засега са само сгодени и родители на едно дете, но след като тя се появи на "Оскарите" без годежния си пръстен, се разгоряха слухове и за тяхната раздяла. Тези дни обаче двамата бяха засечени заедно и по всичко личи, че нямат намерение да се откажат така лесно един от друг.

Кейт, която е дъщеря на актрисата Голди Хоун, има зад гърба си няколкогодишен брак с друга рокзвезда - Крис Робинсън от The Black Crowes.

Кейт Хъдсън, в рокля "Ателие Версаче" с дълбоко деколте, позира на червения килим преди церемонията по раздаване на наградите "Оскар" в Лос Анджелис