Актьорът е лице на юбилейния брой (май 2014) на филмовото списание "Емпайър", което изчислява, че той се е появявал най-често на корицата му

Ако пътувате извън България за Великден, от павилионите за вестници и списания по летищата можете да се сдобиете с колекционерския брой на "Емпайър" (EmpireOnline.com). В продажба е версията с цветната корица, а изчистеният черно-бял вариант е за абонатите.

Изданието помества и ретроспективно интервю с Том Круз, работил с емблематични имена от седмото изкуство като Стенли Кубрик, Оливър Стоун, Стивън Спилбърг, Сидни Полак, Джак Никълсън, Пол Нюман.

Звездата разказва и за новия си филм "На ръба на утрешния ден", който сравнява със "Завръщане в бъдещето". Харесвам филми, които задават въпроса: "Ако трябваше да изживеете живота си отново, какво би се случило?", обяснява той.

Фантастичният екшън му дава възможност да търси отговора - по изчисления на режисьора Дъг Лаймън героят на Круз бива убит около 200 пъти.

Сред предстоящите му роли е петият "Невъзможна мисия", предвиден за догодина, нов филм за Джак Ричър и продължение на "Топ гън" (1986).

Всичко дотук е само повод да споделим с вас и 10-минутната официална ретроспекция на Том Круз с ролите му през годините - от тийнейджърската комедия Risky Business (1983) до миналогодишния "Забвение".

Използвани са кадри от общо около 30 заглавия, сред които: "Широко затворени очи", "Цветът на парите", "Джери Магуайър", "Рейнман", "Специален доклад", "Ванила скай", "Последният самурай", "Няколко добри мъже", "Война на световете", "Рок завинаги", "Съучастникът", "Коктейл", "Роден на 4 юли", "Интервю с вампир", "Фирмата", "Магнолия", "Тропическа буря", "Дни на грохот".