Минисериалите "УандаВижън" и "Сокола и Зимния войник" сложиха начало на Четвъртата фаза от киновселената на "Марвъл комикс", но с най-голям интерес през юни се чака "Локи", с който Том Хидълстън се завръща като (полу)брата на Тор

Един неочакван обрат в "Отмъстителите: Краят" дава възможност на британския актьор Том Хидълстън (40) да се завърне в коронния си комиксов образ - скандинавския бог на хитростта и пакостите Локи.

Най-популярният злодей от киновселената на "Марвъл" (според редица анкети) е загивал неведнъж, но винаги е намирал начин да се завърне на екрана - какъвто е случаят с едноименния spin-off сериал, който тръгва в стрийминг платформата "Дисни плюс" от 9 юни, всяка сряда.

(Полу)братът на Тор вероятно ще се появява в различни етапи от човешката история, тъй като знаем, че боговете от Асгард посещават Земята от векове. Самият актьор признава, че с новата поредица е получил един от най-вълнуващите творчески шансове в цялата си кариера дотук.

Освен в трите филма за боговете от Асгард: "Тор, богът на гръмотевиците" (2011), "Тор 2: Светът на мрака" (2013), "Тор 3: Рагнарьок" (2017), Локи има ключова роля в първия ансамблов филм за Отмъстителите (2012) и епизодични появи "Отмъстителите 3: Война без край" (2018) и "Отмъстителите 4: Краят" (2019), обобщени от самия Том Хидълстън в 30 секунди. 

Пред американското сп. "Ентъртейнмънт уикли", за чиято корица позира в навечерието на премиерата, Хидълстън се връща към някои ключови моменти от десетилетния си опит като Локи - и си спомня, че първоначално кандидатствал за ролята на Тор...

... А сега феновете му имат шанса да го видят дори полугол.

"Локи" е третият сериал от киновселената на "Марвъл" за тази година, след нашумелите вече "УандаВижън" и "Сокола и Зимния войник". Отсега е известно, че от него се очаква да се разгърне в повече от един сезон.

Виж още: Време е за нова фаза от киновселената на "Марвъл"

Поддържащи роли имат комикът Оуен Уилсън и чернокожите актриси Гугу Мбата-Роу и Унми Мосаку. 

Сценаристът Майкъл Уолдрън е известен с работата си по сериали като анимационния "Рик и Морти" и предстоящия Heels, а за "Марвъл" - и по очаквания догодина втори пълнометражен филм за Доктор Стрейндж.