Илън Мъск, Марк Цукърбърг и Бил Гейтс са играли себе си във филми и сериали, но Джеф Безос надмина всички с появата си като извънземен в премиерния "Стар трек: Отвъд"

За какво мечтаят хората, които си имат всичко?

Очевидно една от точките в списъка на Джеф Безос, 52-годишния основател на електронната книжарница "Амазон", е да се снима в "Стар трек" - и това съкровено желание вече е отметнато като изпълнено.

Виж още: 21 факта от новия списък с милиардерите по света

Четвъртият по богатство в света, със състояние, оценявано на 65 млрд. долара, Безос не се задоволи да играе себе си, както правят повечето технологични магнати, а получи роля като статист в премиерния "Стар трек: Отвъд".

Във филма на Джъстин Лин шефът на "Амазон" фигурира като безименен "служител на Звездния флот".

Персонажът му е извънземен и изисква обилен грим, а на горния кадър, споделен от режисьора в "Туитър", е в обща сцена с актрисата Лидия Уилсън и нейната героиня Калара.

Актьорите разказват, че Безос се появил на снимачната площадка с три лимузини и десетина бодигардове, а самият той сподели кратко видео в платформата "Вайн", на което обядва и пие вода в почивката между дублите.

За сравнение - ето и негова снимка без грим, където с голата си глава напомня за друг култово име от "Стар трек" вселената: капитан Жан-Люк Пикар, игран от сър Патрик Стюарт.

Илон Мъск, чиито проекти са достатъчно футуристични, за да се вместят във фантастични сюжети, също се е снимал в холивудски суперпродукции, но като себе си.

Той е записал в актива си епизодични появи в "Превъзходство" с Пол Бетани и Джони Деп, в "Мачете убива" с Чарли Шийн и Дани Трейо, а също така в "Железен човек 2", където има обща сцена с Гуинет Полтроу и самия Робърт Дауни-джуниър като Тони Старк.

Марк Цукърбърг пък беше удостоен с честта за него да бъде направен цял филм, който почти спечели "Оскар" - "Социална мрежа". Той обаче не хареса начина, по който беше представен там.

Оторизираната му екранна поява е в епизод от 22-рия сезон на анимационния сериал "Семейство Симпсън", озаглавен Loan-a Lisa, където Лиса Симпсън води свой приятел на изложение за предприемачи, за да му докаже колко важно е образованието, за да успееш в живота.

Виж още: Милиардерите без диплома

За съжаление, нито основателят на "Фейсбук", нито Бил Гейтс, нито дори Ричард Брансън се оказват подходящият пример за това...

Основателят на "Майкрософт" също се е снимал в сериал. През 2002-ра, скоро след пускането на Windows XP, Гейтс гостува в епизод 200 на ситкома "Фрейзър", където участва в радиопредаването на главния герой, психиатъра д-р Фрейзър Крейн (Келси Грамър) и отговаря на въпроси за новата операционната система.

Дори ветеранът Уорън Бъфет се е включвал в хитови продукции като "Офисът" и "Антураж". Ненадминат в изявите си като шоумен обаче е официалният кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп, който водеше и собствено риалити - "Стажанти", където го наследи Арнолд Шварценегер.

Наричан галено The Donald, той е играл себе си в сериали като "Шеметен град", "Сексът и градът" и "Принцът от Бел Еър", комедиите "Сам вкъщи 2: Изгубен в Ню Йорк", "Зулендър" и "Срок за влюбване", дори в "Кечмания" и други турнири на WWE.

Виж още: Доналд Тръмп като филмов и тв герой (видео)