Жената Чудо, Киборга, Батман, Аквамен и Светкавицата са героите на "Ди Си комикс" в ансамбловия филм, който пристига по кината наесен. Ето и първия трейлър

След миналогодишния "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" Жената чудо / Даяна Принс (Гал Гадот) е герой и на самостоятелен филм, а през ноември ще я видим за трети път - в "Лигата на справедливостта", който я събира още веднъж с Човека прилеп / Брус Уейн (Бен Афлек).

Виж още: Досегашните превъплъщения на Батман (видео)

Компания, освен Батман, й правят Виктор Стоун / Киборга (Рей Фишър), Артър "Аквамен" Къри (Джейсън Момоа от снимания у нас римейк на "Конан Варварина"), също с предстоящ солов филм, и Светкавицата / Бари Алън (Езра Милър), който в едноименния си сериал се играе от друг актьор, Грант Гъстин.

Видео: Братовчедката на Супермен със свой сериал

Първият трейлър дава представа и за тежката артилерия при поддържащите актьори: Ейми Адамс се завръща като Лоис Лейн, Били Кръдъп е бащата на Бари, а носителят на "Оскар" Дж.К.Симънс - комисар Гордън, който в трилогията на Кристофър Нолан се играеше от Гари Олдман.

Очакват се повторните появи на Джеси Айзенбърг като Лекс Лутър и датската актриса Кони Нилсен, която в "Жената чудо" е майката на заглавната героиня, царица Хиполита.

Режисьор е Зак Снайдър, който нашумя с "300" (2006), а после засне новите филми за Супермен "Човек от стомана" и "Батман срещу Супермен".

Петимата супергерои, известни като Лигата на справедливостта, са и върху плаката на филма, който излиза по кината в средата на ноември. Досега те са се появявали заедно в анимационни поредици по комиксите на "Ди Си".