Жената Чудо, Киборга, Батман, Аквамен и Светкавицата са героите на "Ди Си комикс" в ансамбловия филм, който пристига по кината през ноември и обещава ново нападение над Земята с още по-катастрофални измерения

След миналогодишния "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" Жената чудо / Даяна Принс (Гал Гадот) стана героиня и на самостоятелен филм, който се превърна в кинохита на лято 2017. Още този ноември е третата й поява на голям екран - в "Лигата на справедливостта", който я събира за пореден път с Човека прилеп / Брус Уейн (Бен Афлек).

Виж още: Досегашните превъплъщения на Батман (видео)

Компания, освен Батман, й правят Виктор Стоун / Киборга (Рей Фишър), Артър "Аквамен" Къри (Джейсън Момоа от снимания у нас римейк на "Конан Варварина"), също с предстоящ солов филм, и Светкавицата / Бари Алън (Езра Милър), който в едноименния си сериал се играе от друг актьор - Грант Гъстин.

Видео: Братовчедката на Супермен със свой сериал

Не се изключва дори завръщането на Супермен (който уж загина в "Зората на справедливостта"), загатнато със съня на Лоис Лейн (Ейми Адамс) в най-новия "героичен трейлър", а в разширения предишен трейлър - от финалните реплики на иконома Алфред (Джеръми Айрънс).

Първият трейлър също даде представа за тежката артилерия при поддържащите актьори: Били Кръдъп е бащата на Бари, а носителят на "Оскар" Дж.К.Симънс - комисар Гордън, който в трилогията на Кристофър Нолан се играеше от Гари Олдман.

Датската актриса Кони Нилсен повтаря ролята си от "Жената чудо", където игра майката на заглавната героиня - царица Хиполита. В рогатия мегазлодей Степънулф, който се материализира на нейния Райски остров, се превъплъщава ирландският актьор Киаран Хайндс (Манс Райдър в сериала "Игра на тронове").

Режисьор е Зак Снайдър, който нашумя с "300" (2006), а после засне новите филми за Супермен "Човек от стомана" и "Батман срещу Супермен". Заради семейна трагедия тази пролет той остави постпродукцията в ръцете на своя колега Джос Уедън, който има опит в комиксовия жанр с конкурентния "Отмъстителите" на "Марвъл" и продълженията му - "Ерата на Ултрон" и сериала "Агентите на ЩИТ".

Междувременно от "Мерцедес Бенц" се похвалиха, че са осигурили автопарка на супергероите. Даяна Принс кара кабриолет Е-класа, а Батман - спортния Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo, създаден през 2013 г. като виртуален модел за популярната видеоигра. Концептуалният мерцедес е с усъвършенстван интериор и уголемен до 110% в сравнение с предшественика си, за да побере високия 190 см Брус Уейн.

Петимата супергерои, известни като Лигата на справедливостта, са заедно и върху плакатите, а филмът се чака по кината в средата на ноември. Досега те са се появявали заедно в анимационни поредици по комиксите на "Ди Си".