Какво ново около случая с ЦСКА и някой помисли ли за кравите?

Националната агенция по приходите обяви за продан правата върху марките, регистрирани на името на ПФК ЦСКА АД. Марката ще бъде продадена на таен търг, като началната цена е 3 680 360 лева.

Търгът ще се спроведе на 3 юли в сградата на НАП София, дирекция СДО, ул. "Гурко" №12, от 15.30 ч.

Депозитът за участие е 20% от началната тръжната цена - 736 072, и трябва да се внесе по банков път между 25 юни и 1 юли.

Марката ЦСКА е заложена като част от дълга на футболния клуб към НАП. Чрез продажбата НАП ще опита да си върне част от дълга, който е в размер на 10,6 млн. лева.

Чавдар (Етрополе) се гласи да става ЦСКА

"Чавдар" (Етрополе) също иска да смени името и емблемата си и да се превърне в ЦСКА. От името на отбора от "В" група е подадена заявка в търговския регистър за узаконяване на името Професионален футболен клуб ЦСКА София. 

Собственикът на клуба - бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров, е решил да действа, след като "армейците" му дължат сериозна сума по трансфера на Ивайло Чочев в Палермо.

В същото време обаче друг удари на камък да направи свое ЦСКА. Любопитното е, че това е синът на Юлиан Инджов - Деян. Той обаче избрал комбинация, която вече е регистрирана от Георги Георгиев, вносител на "Леджеа".

Пенев за ЦСКА в "А" окръжна: На хората няма една крава да остане

Междувременно легендарният бивш футболист и треньор на ЦСКА Димитър Пенев изрази загриженост за съдбата на любимия си тим, както и за добитъка на хората заради евентуалното участие на 31-кратните шампиони в първенството на "А" окръжна група.

"За мен оставането в "А" група трябва да се осъществи. Някой помисли ли за хората по селата, като иска да отидем в "А" окръжна? 1000 човека се изсипват, няма една крава да им остане. Най-лошото е, че нас ветераните никой не ни пита за нищо. Все едно ни няма, никога не сме играли за този отбор", коментира Пената пред "24 часа".

За него вариантът за сливане с "Локомотив" (София) е щял да бъде идеален, защото става въпрос за два славни отбора, а самият той е юноша на "железничарите". Този вариант обаче беше отхвърлен и от УЕФА, и от собственика на Локомотив Николай Гигов.

Гигов се отказва от футбола

"На два пъти от ЦСКА в последните месец-два искаха от мен да преотстъпя лиценза на клуба в тяхна полза. И два пъти отговорих негативно. Вчера също така не съм подписал нищо за някакви съюзи с Гриша Ганчев, Инджов или прекръстване на "Локомотив" (София) на ЦСКА. Локомотив София остава автентичният клуб", заяви Гигов и допълни, че се отказва от футбола. Ще даде безвъзмездно марката и емблемата на клуба на този, който прояви интерес да се занимава с "Локомотив".

Източник: Football24.bg, в. "Сега", "Стандарт", "24 часа", НАП