Поредната му екшън комедия, която е в кината с цяла година закъснение, е и холивудският пробив на актрисата от сериала "Убивайки Ийв" Джоди Комър

Райън Рейнолдс изживява своето лято 2020 с една година закъснение. Едва наскоро в кината се появи продължението на "Бодигард на убиеца", посрещнато доста негативно, а от 13 август се завъртя и "Свободен играч", поредна екшън комедия от създателите на "Дедпул", която ни пренася в света на видеоигрите.

Сюжетът: Гай (Рейнолдс) е банков служител, който води най-обикновен живот. Той излъчва позитивност и весел оптимизъм и е винаги готов за чаша хубаво кафе.

Също като най-добрия си приятел, полицая Бъди (Лил Рел Хауъри), той е влюбен в живота, но всичко това се променя, когато открива, че всъщност е второстепенен герой в изпълнената с насилие видеоигра "Свободен град".

Тя се разпространява от "Сунами студиос", ръководено от алчния магнат Антван, в чиято роля влиза режисьора Тайка Уайтити. Той е заставал пред камерата и във филми като "Джоджо Заека", "Тор 3: Рагнарьок", актуалния "Отряд самоубийци", "Какво правим в сенките".

"Свободен град" е ужасно популярна игра, в която царува хаос и разруха. Играчите водят невъзмутимо съществуване в рамките на отворения свят и минават на по-високо ниво чрез извършване на непровокирани актове на враждебност и вандализъм.

Гай се среща с ултрасексапилната Молотовгърл (Джоди Комър) и мигновено е омагьосан от нея. Тя му помага да се ориентира в играта и да приеме факта, че единственият живот, който познава, не е реален...

За английската актриса, която е носителка на "Еми" и БАФТА с ролята на злодейката Виланел от нашумелия сериал "Убивайки Ийв", където си партнира с канадката Сандра О, "Свободен играч" е пробив на голям екран в Холивуд.

Молотовгърл, чието име в реалния свят е Мили, има сметки за уреждане със "Сунами", тъй като вярва, че Антван си е присвоил кода на играта от неин съвместен проект с приятеля ѝ Кийс (Джон Кири от Stranger Things), програмист в компанията.

Докато Гай поема по-активна роля като Добрия, идеалиста в един циничен свят без ограничения, той се превръща както в любимец на геймърите, така и в идол на другите второстепенни образи в играта, ставайки герой на собствената си история... онази, която пише сам.

Популярността му продължава да расте и Антван, осъзнавайки сериозната заплаха, която свободният играч представлява за бъдещето на "Свободния град" и по-специално за продължението му "Свободен град: Карнидж", задейства Кийс и програмиста Маузър (Уткарш Амбудкар), за да отстранят Гай от играта завинаги...

Режисьор е друг канадец, Шон Леви, заснел редица комедии, сред които трилогията "Нощ в музея", а понастоящем продуцент на сериала Stranger Things. Сценаристи са Мат Либерман (новия "Семейство Адамс") и Зак Пен, работил по сходен сюжет в "Играч първи, приготви се".

Трейлърите са озвучени с хита на Марая Кери Fantasy и роккласиката на "Ху" Baba O'Riley.