Британският певец оставя китарата в полза на синтпоп саунда от 80-те и видеоклип, в който носи розов костюм и вампирски зъби

Вампирски зъби, сако и панталони в розово, саунд от 80-те в духа на най-добрите синтпоп традиции - това е Bad Habits на Ед Шийрън, пилотен сингъл от предстоящия му пети студиен албум.

В мейкинга на официалното видео, определено като "Хелоуин през юни", британският певец обяснява, че след като темата е лошите навици, които излизат на показ, когато слънцето залязва, вампирският сюжет изглеждал напълно подходящ, обяснява Ед.

Режисьор на клипа е Дейв Майърс, а розовият костюм е подарък от не кой да е, а самият сър Елтън Джон.

Шийрън обяснява, че първоначално планирал да издаде поредната си акустична балада, но преценил, че светът не се нуждае от депресиращо тъжна и бавна песен, докато започва лятото с разхлабване на строгите мерки срещу пандемията от COVID-19.

Все пак беше пусната и типичната за него акустична версия с кухарка.

Първите сравнения бяха с друга актуална звезда - The Weeknd, който от известно време експлоатира успешно саунда на 80-те. На Острова обаче забелязаха натрапчива прилика с друго емблематично име в този стил - триото "Бронски бийт" (с фалцетния вокал на Джими Съмървил) и техния дебютен хит Smalltown Boy.