Райън Рейнолдс този път е телохранител не само на Самюъл Джаксън, но и на екранната му половинка Салма Хайек

"Бодигард на убиеца" (2017) беше сниман у нас и се превърна в "спящ хит" с 30-милионен бюджет и 177 млн. долара касов приход. Логично се появява и продължение, копродуцирано от софийската киностудия "Ню Бояна", макар че пандемията отложи излизането му по кината за началото на лято 2021. 

"Бодигард на убийцата" (БГ вариант на оригиналното "Бодигард на жената на убиеца") събира за втори път Райън Рейнолдс и Самюъл Джаксън като заглавните герои от първия филм, а в екшъна към тях отново се присъединява Салма Хайек (54) в ролята на не по-малко престъпната съпруга. 

Любопитното е, че тук срещу тях се изправя някогашният й партньор от "Десперадо" (1995) Антонио Бандерас като злодей с гръцко име, който заплашва да унищожи Европа.

Салма Хайек и Антонио Бандерас в кадър от "Бодигард на убийцата" със Самюъл Джаксън (крайният вляво) и Райън Рейнолдс (крайният вдясно). Снимка: Дейвид Апълби / "Лайънсгейт"

В актьорския състав са още Франк Грило ("Завръщането на първия Отмъстител") и ветеранът Морган Фрийман, който наскоро навърши 84, а също така български имена като Иво Аръков.

Завръщат се още режисьорът Патрик Хюз ("Непобедимите 3") и основният сценарист Том О'Конър.