Историята на емблематичната американска фамилия започва в края на 30-те като поредица карикатури, минава през тв сериали и игрални филми, за да се завърне в кината от ноември като пълнометражна 3D анимация

Хелоуин продължава и на 1 ноември, петък, когато в кината се завръщат любимите герои от "Семейство Адамс".

Гомес и Мортиша, децата им Уенсди и Пъгсли, чичо Фестър, баба Адамс и Нещото този път са на екран като пълнометражна 3D анимация, озвучавана в оригинал от Оскар Айзък, Чарлийз Терон, Клоуи Грейс Мориц, тийнейджъра Фин Улфхард (от двата "То" по Стивън Кинг и сериала Stranger Things), Ник Крол и Бет Мидлър.

Злодейката говори с гласа на Алисън Джани (сериала "Мама"), а рапърът Снуп Дог се превъплъщава в братовчеда То и изпълнява песента от началните надписи заедно с "Мигос", Карол Джи и Rock Mafia.

Всъщност семейство Адамс са една от емблематичните американски фамилии от тв екрана, но историята им започва още през 1938 г. в поредица карикатури на Чарлз Адамс, публикувани в сп. "Ню Йоркър" като сатирична версия на американското семейство през ХХ век - аристократичен клан богаташи, които живеят в култ към морбидното и нехаят, че обществото ги намира за странни и плашещи.

Появата им в сериал е още през 1964-та, когато холивудският композитор Вик Мици създава известната им музикална тема, която е използвана и в саундтрака на новия филм.

Десетилетие по-късно тръгва и анимационна поредица, а през 2010 г. на Бродуей беше поставен едноименният мюзикъл от Андрю Липа, където в оригиналния актьорски състав беше звездата от "Продуцентите" Нейтън Лейн като Гомес.

Най-известни обаче са пълнометражният игрален филм от 1991 г. и продължението му, което излиза през 1993-та. Покойният Раул Хулия влиза в ролята на Гомес, Анджелика Хюстън е номинирана за "Златен глобус" като Мортиша, малката Кристина Ричи играе дъщеря им Сряда, а Кристофър Лойд (лудия учен Док Браун от трилогията "Завръщане в бъдещето") е чичо Фестър. 

Те участват и във видеоклипа към парчето на рапъра Ем Си Хамър Addams Groove.

Режисьори на най-новата версия са Конрад Върнън ("Шрек 2", "Мадагаскар 3"), който озвучава иконома Лърч, и Грег Тиърнън. Преди три години тандемът им произведе и нецензурната анимация "Саламена фиеста".

Макар да има забавни моменти, които предизвикват искрен смях в залата, "Семейство Адамс 2019" не получи отлични оценки от критиката. Външният вид на героите е максимално близък до оригиналните карикатури, но сюжетът се развива в наши дни, със смартфони и социални мрежи - дори Уенсди Адамс има профил в "Инстаграм" и записва видеоуроци по гримиране.