Историята на емблематичната американска фамилия започва в края на 30-те като поредица карикатури, минава през тв сериали и игрални филми, за да се завърне в кината през октомври като пълнометражна 3D анимация

Семейство Адамс се завръщат в кината през октомври, в навечерието на Хелоуин, този път като пълнометражна анимация, озвучавана в оригинал от звезди като Оскар Айзък, Чарлийз Терон, Клоуи Грейс Мориц, малкия Фин Улфхард ("То", сериала Stranger Things), Ник Крол, Бет Мидлър и рапъра Снуп Дог.

Всъщност семейство Адамс са една от емблематичните американски фамилии от тв екрана, но историята им започва още през 1938 г. в поредица карикатури на Чарлз Адамс, публикувани в сп. "Ню Йоркър" като сатирична версия на американското семейство през ХХ век - аристократичен клан богаташи, които живеят в култ към морбидното и нехаят, че обществото ги намира за странни и плашещи.

Появата им в сериал е още през 1964-та, когато холивудският композитор Вик Мици създава емблематичната им музикална тема.

Десетилетие по-късно тръгва и анимационна поредица, а през 2010 г. на Бродуей беше поставен едноименният мюзикъл от Андрю Липа, където в оригиналния актьорски състав беше звездата от "Продуцентите" Нейтън Лейн като Гомес.

Най-известни обаче са пълнометражният игрален филм от 1991 г. и продължението му, което излиза през 1993-та. Покойният Раул Хулия влиза в ролята на Гомес, Анджелика Хюстън е номинирана за "Златен глобус" с превъплъщението си в Мортиша, малката Кристина Ричи играе дъщеря им Сряда, а Кристофър Лойд (лудия учен Док Браун от трилогията "Завръщане в бъдещето") е чичо Фестър. 

Те участват и във видеоклипа към парчето на рапъра Ем Си Хамър Addams Groove.

Режисьори на най-новата версия са Конрад Върнън ("Шрек 2", "Мадагаскар 3") и Грег Тиърнън, които преди три години изработиха в тандем и нецензурната анимация "Саламена фиеста".