Този път нашите герои попадат на Стария континент, и то на 3D. Пътешествието им започва от Монте Карло и продължава с цирк "Сарагоса"...

Животните от нюйоркския зоопарк, които в миналата серия посетиха Африка, се озовават в Европа, където се забъркват в полицейско преследване и намират убежище под купола на цирка. Освен Бен Стилър, Крис Рок, Джейда Пинкет-Смит и Дейвид Шуимър, с гласовете си в третия филм участват Брайън Кранстън, Джесика Частейн, Мартин Шорт, Саша Барън Коен, както и Франсис Макдорманд - тя озвучава капитан от полицията, която е по петите на главните герои...У нас филмът е озвучен на български - Алекс (Анатолий Божинов), Марти (Тодор Николов), Глория (Петя Абаджиева) и Мелман (Пламен Чернев), - а сред новите му звезди са ягуарката Джия (Мария Силвестър), тюлена Стефано (Александър Воронов) и тигърът Виталий, озвучен с руски акцент от Веселин Калановски.

В кината на 3D от 8 юни, още преди да е започнало лято 2012. Припомни си и първия филм от 2005 г. с гласовете на оригиналните актьори.