Звездата от "Игра на тронове" Емилия Кларк е с главна роля във филма на Пол Фейг по сценарий на актрисата Ема Томсън

След песните на "Куин" ("Бохемска рапсодия"), Елтън Джон ("Рокетмен") и "Бийтълс" ("Вчера си е за вчера"), време е репертоарът на още една голяма британска попзвезда да бъде вплетен в сюжета на игрален филм. 

Романтичната комедия Last Christmas (Миналата Коледа), по кината през ноември, взима заглавието си от едноименния коледен хит на Джордж Майкъл. Режисьор е Пол Фейг ("Лесна услуга", "Шпиони", "Шаферки").

Сценарият е на актрисата Ема Томсън, която по-рано тази година навърши 60, има солиден опит като автор, а освен това е носителка на "Оскар" и "Златен глобус" за адаптирания сценарий на "Разум и чувства" (1995).

Тук тя има и поддържаща роля като майката на главната героиня, която се играе Емилия Кларк, прославила се като Денерис Таргариен от сериала "Игра на тронове". Партнират им звезди от азиатски произход като Хенри Голдинг ("Луди богаташи", "Лесна услуга") и Мишел Яо.

Сюжетът: Кейт (Емилия Кларк) работи като елф в целогодишен коледен магазин, когато Том (Хенри Голдинг) влиза в живота й като най-хубавото нещо, което й се е случвало...Дали нещата за тях ще потръгнат в навечерието на Коледа, когато Лондон официално се трансформира в най-прекрасното време от годината? Понякога просто трябва да послушате сърцето си - и да имате вяра...

Саундтракът включва хитове плюс неиздавана досега музика от Джордж Майкъл, чиито албуми са продадени в над 115-милионен тираж, с 10 сингъла, оглавили класациите. Английският хитмейкър от кипърски произход почина на Коледа преди три години, едва на 53.

Видео: Fantasy - новата стара песен на Джордж Майкъл