Сред героите на анимацията за възрастни "Саламена фиеста" / Sausage Party, по кината у нас от 23 септември, са кренвирш и хлебче за хот-дог, които напомнят мъжки и женски полови органи...

Първият нецензуриран трейлър на "Саламена фиеста" (Sausage Party) излезе по случай международния ден на потребителите 15 март, а от 23 септември филмът e по кината и у нас, след като пожъна успех в САЩ, въпреки че беше забранен за лица под 17 години.

Новата комедия от създателите на някои от най-скандалните комедии напоследък - като "Това е краят", "Убийствено интервю" и "Да разлаем съседите" - вече беше определен от критиците зад Океана като най-вулгарния в жанра "анимация за възрастни".

Сюжетът: група продукти от супермаркета, начело с една наденичка, си мечтаят само да бъдат купени и закарани вкъщи... А там узнават жестоката истина за смисъла на своя живот - и какво се случва с тях, след като напуснат рафтовете на магазина...

С гласовете си участват комедийните актьори Кристен Уиг, Бил Хейдър, Майкъл Сера, Дани Макбрайд, Крейг Робинсън, Пол Ръд, Ник Крол, Дейвид Крумхолц плюс Джеймс Франко.

Едуард Нортън и Салма Хайек влизат съответно в ролята на бейгъл и тако хлебче с лесбо ориентация, а режисьорът Грег Тиърнън, за когото това е пълнометражен дебют, озвучава първия "убит" картоф.

Централно място заемат също Сет Роугън като главната наденичка и Джона Хил, които са също така съсценаристи заедно с Eвън Голдбърг ("Суперяки", "Ананас експрес").

Следващият трейлър също носеше предупреждение за циничен език, сексуален хумор и... употреба на наркотици, без да броим хорър елементите с нарязване, сваряване, изпържване и сдъвкване.

Жанрът "анимация за възрастни", разбира се, съществува открай време, а най-скоро гледахме "Аномалиса" на Чарли Кауфман, който дори беше номиниран за "Оскар".

А като сме тръгнали да гледаме нецензурирани трейлъри със Сет Роугън, припомнете си и първите кадри от "Да разлаем съседите още веднъж", който излезе по кината у нас през май.

Действието се развива две години след първия филм. Кели (Роуз Бърн) е бременна с второ дете, а семейството е на път да се сдобие с по-хубава къща в предградията, но за целта трябва първо да продадат сегашната. И точно когато животът им почти се нарежда, в съседство се нанася колежанската сестринска общност "Капа Ен Ю" начело с Шелби (Клоуи Грейс Мориц, която междувременно се афишира като гадже на Бруклин Бекъм).

Въпреки надеждите на Мак (Роугън), че момичетата са по-тихи и по-добри съседи, още с нанасянето си те доказват, че греши. Мак и Кели трябва да се обърнат за помощ към някогашния си противник Теди Сандърс (Зак Ефрон), но дали и той има силите да се справи с бандата разгонени мадами?