Поредният екшън с Дуейн Джонсън, по кината от 13 юли, е кръстоска между "Ад под небето" и "Умирай трудно"

На 45 бившият кечист Дуейн Джонсън, популярен на ринга като Скалата, е в актьорския си вихър и гради позитивен имидж, който би му позволил да се кандидатира за президент на САЩ през 2020 г. Нищо че отзивите (почти) никога не са позитивни... В края на миналата година той дори получи своя звезда на Холивудската алея на славата.

Виж още: Номинациите "Златна малинка": Най-слабите филми и актьори на 2018 г.

"Небостъргачът" е най-новата му екшън роля, която го поставя в ролята на героичен охранител с изкуствен крак, бивш агент от отдела за спасяване на заложници към ФБР и ветеран от армията на САЩ, любящ съпруг и баща на две деца.

Настоящата работа на героя му е да оценява рисковете за сигурността на небостъргачи по цял свят. Докато работи по нова поръчка в Китай, той установява, че най-високата и най-безопасна сграда в света (не Бурж Халифа, а т.нар. "Перла") е обект на нападение, а подозрението е паднало върху него.

Превърнал се изведнъж в беглец, Уил Форд трябва да открие виновните, да изчисти името си и да намери начин да спаси семейството си, което е хванато в капан над пожара, обхванал 96-ия етаж на небостъргача.

В актьорския състав като съпругата участва Нев Кембъл (поредицата "Писък"), а азиатската звезда е Чин Хан, 48-годишен актьор от Сингапур, познат на западната публика от "Черният рицар" на Кристофър Нолан, "2012" и "Денят на независимостта: Нова заплаха" на Роланд Емерих, "Заразяване" на Стивън Содърбърг, "Дух в броня" със Скарлет Йохансон и сериала "Марко Поло".

Видео: Скалата във филм по играта Rampage

Сценарист и режисьор на филма е Роусън Маршал Търбър, работил със Скалата и по "Агент и 1/2".