Дуейн Джонсън работи отново с режисьора на "Сан Андреас", а сред новите му екранни партньори в премиерния "Rampage: Унищожителите" са Джефри Дийн Морган, Наоми Харис, Джо Манганиело и великанска горила

Не, това не е поредният римейк на "Кинг Конг", а "оригинален" сюжет, популярен в средата на 80-те като аркадната игра Rampage.

Освен гигантската горила на име Джордж, звездата тук е Дуейн "Скалата" Джонсън в ролята на приматолог от Руанда, който води борба с бракониерите. Генетичен експеримент превръща човекоподобната маймуна, вълк и алигатор във великани, които вилнеят в големия град - в случая не Ню Йорк, а Чикаго.

Виж още: 11 филма по случай Годината на маймуната

Наоми Харис от новите филми за Джеймс Бонд е дясната ръка на главния герой като експерт по генетично инженерство, Джо Манганиело ("Професия стриптийзьор") е командир на въоръжена групировка наемници, Джефри Дийн Морган (сериала "Живите мъртви") - правителствен агент, а в злодейската роля е шведската блондинка Малин Акерман.

Режисьор на "Rampage: Унищожителите" е Брад Пейтън, с когото Джонсън е работил в "Сан Андреас". Филмът е по кината у нас от петък, 13 април.

Първите отзиви отново не са благосклонни, както при повечето роли на Скалата напоследък, но той продължава да е сред най-популярните звезди и "Rampage: Унищожителите" оглави американския боксофис през уикенда, а още това лято в кината се задава и следващият му екшън - "Небостъргач"