Плакати и финален трейлър за "Дух в броня", игралната версия на популярните японски аниме и манга, по кината у нас от края на март

Изборът на Скарлет Йохансон вместо азиатка за игралната холивудска версия на Ghost in the Shell, под режисурата на Рупърт Сандърс ("Снежанка и ловецът"), беше разкритикуван въпреки приликата на актрисата с майор Мотоко Кусанаги.

Героинята от манга комиксите на Масамуне Широу се появява за първи път през 1989 г., а в средата на 90-те оживява в култово японско аниме от режисьора Мамору Оши, сравнявано с "Блейд рънър" и вдъхновило "Матрицата" на братя (днес сестри) Уашовски.

В близкото бъдеще тя оглавява елитна организация за борба с тероризма и обществена безопасност, наречена Section 9.

Майора е уникален хибрид между човек и киборг, а структурата, която оглавява, е призвана да се бори с най-опасните престъпници и екстремисти.

Видео: Иванка Тръмп - най-новата роля на Скарлет Йохансон

Според сюжета на филма, анонсиран с първия трейлър, нейната Секция 9 ще се изправи пред враг, чиято единствена цел е да заличи тотално постиженията на "Ханка роботикс" в кибертехнологиите...

Има обаче един проблем - когато са създавали Майора, паметта й е трябвало да бъде заличена, за да може хибридът да служи на системата без въпроси и съмнения.

Една грешка обаче позволява на спомените й да започнат да се връщат, а това неминуемо води до редица въпроси относно нейния произход - както и до съмнение в мотивите на системата да спаси точно нея.

А когато се оказва заобиколена от противоречия, героинята на Скарлет Йохансон трябва да се довери единствено на себе си, за да установи къде е истината...

Филмовите критици вече правят паралели с предишни роли на актрисата - в "Люси", Under the Skin, дори Наташа Романоф / Черната вдовица в "Марвъл" поредицата за Отмъстителите.

У нас фантастичният екшън с българско заглавие "Дух в броня" е по кината на 31 март на 3D. Актьорският състав е интернационален, а в него се открояват японският режисьор Такеши Китано, френската звезда Жулиет Бинош, Майкъл Пит, сингапурският актьор Чин Хан и датският му колега Пилу Асбек, както и топмоделът от корицата на мартенския "Вог" Адва Абоа, която се целува със Скарлет...