Победителите в отделните категории имат честта да получат отличията си от световни лидери в своите области

Само две седмици ни делят от определяната като безпрецедентна по мащабите си у нас церемония за раздаването на годишните награди на Webit.Foundation, наречена още “Наградите на бъдещето” (http://www.webit.bg/awards.php).

Бляскавото събитие е на 25 април в "София тех парк" и ще се излъчва в ефира на Нова телевизия, а вечерните рокли и официалните костюми са само частица от невероятното преживяване на стотиците присъстващи, уверяват организаторите. Ограничено количество билети все още се предлагат в сайта на събитието.

Виж още: Webit награждава най-иновативните проекти в региона

Ставайки част от световната общност на Webit, гостите на вечерта ще се присъединят към хората, които чертаят бъдещето на света днес. Носители на наградите Webit са глобални лидери, които променят света.

Български бизнес и академични лидери, кметове, законотворци и политици ще бъдат номинирани и наградени от световните лидери на Webit общността за постиженията и заслугите си за най-добрите бизнес модели и иновации, развитие на дигиталната икономика, политически и управленски инициативи за успешно интегриране на технологични решения и подобряване на качеството на живот на хората.

Подготвяната грандиозна церемония по раздаването на наградите е само част от програмата на Webit.Festival Europe (www.webit.bg) - най-влиятелното събитие за дигитална икономика и технологии в региона, част от световната серия от събития и общността Webit.

Виж още: Настоящето и бъдещето на софтуерната индустрия се срещат на Webit.Festival

Тази година фестивалът събира в "София тех парк" 5000 посетители от над 90 държави, а повече от 300 лектори ще споделят безценен опит от водещите световни компании, за да ни помогнат да се адаптираме към тенденциите, които през следващите няколко години ще променят живота на хората из основи.

Категориите на наградите са разделени на няколко области:
- Бизнес и иновации (иновации в образованието, в здравеопазването, в транспорта, в банки и финанси, в сигурността, в туризма, бизнес софтуер, реклама, маркетинг и др),
- Дигитални приложения (апове за развлечения, банкиране, финанси, игри, новини, спорт),
- Политики (за умна градска администрация, за умен транспорт, умна енергия, иновативни законодателни инициативи),
- Специални награди, които ще отличат най-успешната жена в технологичния сектор у нас, най-иновативното средно училище в страната и личност с изключителен пронос за дигиталната индустрия в България.

Виж още: Отиди на Webit.Festival, за да се адаптираш към бъдещето

Наред с изключителното международно жури, в България Webit успява да обедини и най-влиятелните български асоциации и неправителствени организации. Сред тях попадат BASSCOM и BAIT - двете организации на водещите технологични компании в България, Съветът на ректорите, представляващи всички висши училища в страната, Националното сдружение на общините, Държавна агенция "Електронно управление", Българската асоциация на рекламодателите (BAA), IAB България и Българската асоациация на пиар агенциите (BAPRA), всички те представлявани от своите председатели или избрани членове на управителните им съвети.

Победителите в отделните категории имат честта да получат отличията си от световни лидери в своите области. Наградата за иновации в образованието например ще бъде връчена от основателя на "Волфрам Алфа" Конрад Волфрам - човекът, който с работата си променя методите на обучение в цял свят.

Виж още: Столичният кмет председателства конференция за умни градове

Най-успешните здравни иноватори у нас имат възможност да бъдат наградени от проф. Шафи Ахмед - един от най-известните хирурзи в света и първия, направил серия от операции с очила за виртуална реалност, - и д-р Лиса Латс, директорката за изкуствен интелект на IBM Watson. Тя работи по най-развития проект за изкуствен интелект в света на здравеопазването, който вече заменя лекари при диагностицирането.

Наградите за "Маркетинг и реклама" и останалите категории връчват глобалният президент на Havas Worldwide, световните маркетинг и творчески директори на DigitalisLBi, Lego, редактори на "Форбс", Huffington Post, ръководни фигури в "Гугъл" и редица други.

Официалната церемония по връчването на наградите на Webit.Foundation е на 25 април в "София тех парк". Местата са ограничени.

Виж още: AdGuard от Русия спечели 200 хил. евро награда от Webit 2016

Източник: Webit