Webit.Festival е блестящ начин да стимулираме мисленето и фантазията си, за да можем днес да бъдем там, където конкурентите ни ще бъдат утре, казва изпълнителният председател на Webit.Foundation Пламен Русев

През следващите няколко години светът ще претърпи грандиозни промени, задвижени от бързото развитие на новите технологии. Само подготвените хора ще могат да бъдат успешни в този нов, комплексен и все по-дигитален свят.

Изграждането на такива хора е и голямата мисия на Webit.Festival - най-мащабният форум за дигитална икономика и технологии в Европа. До началото му остава по-малко от месец, а билетите за него вече са пред изчерпване.

И тази година Webit събира в "София тех парк" повече от 300 лектори на световно ниво. В рамките на два дни (25 и 26 април) те ще споделят безценен опит от най-големите компании в дигиталната индустрия и ще обяснят пред над 5000 посетители от 90 държави ключовите фактори, които ще формират бъдещето ни.

Виж още: Настоящето и бъдещето на софтуерната индустрия се срещат на Webit.Festival

Въпреки подчертаната си бизнес насоченост Webit.Festival е събитие, в което всеки може да се припознае. По време на 12-те паралелни конференции на фестивала ще се обсъждат теми, свързани с маркетинг, иновации, транспорт, здравеопазване, технологии за развитие на градска среда, сигурност и поверителност на личната информация, големи бази данни и дигитална трансформация на бизнеса и обществото.

"Ние създаваме интензитет от възможности за България! Привличаме в София най-иновативните компании в света, политици, инвеститори, предприемачи и научни общности и ги мотивираме да работят заедно за по-добър живот на хората чрез развитие на предприемачеството, трансфера на технологии и иновациите в България и света", казва изпълнителният председател на Webit.Foundation Пламен Русев.

По думите му Webit.Festival е блестящ начин да стимулираме мисленето и фантазията си, за да можем днес да бъдем там, където конкурентите ни ще бъдат утре.

Виж още: Webit награждава най-иновативните проекти в региона

Събитието поставя България върху картата на иновациите и дигиталните технологии и носи на страната уникална стойност заради стотиците гост-лектори. То играе ролята както на компас, така и на барометър, като ни дава картина за ситуацията у нас и я сравнява с всичко останало по света, като по този начин задава посоката ни за развитие през следващите години.

Миналата година световното бизнес списание "Форбс" описа София като "дигитална столица на новите пазари” и по този начин затвърди прозвището, което Webit даде на града.

Фестивалът е и остава отворена врата към света на високите технологии, възможност за контакт с хора с идеи и шанс за тези, които имат какво да покажат.

Отидете на Webit.Festival и се адаптирайте възможно най-добре към промените на бъдещето. Билети за събитието можете да намерите на Webit.bg/tickets.

Източник: Webit